• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Kolay Yoldan E-Dergiler Yapmak

Arkadaşlar, düzenlemeniz gereken tek dosya Pages.xml dosyasıdır. xml adlı klasörün içinde. Resimlerin yolunu doğru gösterdiğinizde mutlaka çalışır zaten çok basit bir yapısı var. Önce verdiğim örnekteki gibi resimlerin adlarını aynı şekilde ayarlayın. Resimlerin jpg formatında olmasına dikkat edin.

Resimleri ise pages adlı klasöre atın. Örnekteki uygulama üzerinde değişiklik yapın arkadaşlar. Hatta pages klasörüne 1.jpg, 2.jpg... 10.jpg isimlerinde resimleri atarsanız zaten ana sayfadaki index.html tarayıcıda açtığınızda direkt görüntülenecektir hazırladığınız e-kitap.

Sayın yorumsuz; Okul dergisi hazırlamıştık. Verdiğiniz programla e-dergiyi hazırladım. Gayet güzel oldu. Ancak meb tabanlı okul sitemize atmak için daha ayrıntılı bir bilgi verirmisiniz?

Sayın yorumsuz; Okul dergisi hazırlamıştık. Verdiğiniz programla e-dergiyi hazırladım. Gayet güzel oldu. Ancak meb tabanlı okul sitemize atmak için daha ayrıntılı bir bilgi verirmisiniz?
Hocam, ücretsiz hostinglerde bile çalıştırabilirsiniz hazırladığınız e-dergileri. Ancak ftp bağlantısı yapıyor olmanız lazım. Yani hazırladığınız dosyaları ve resimleri ilgili web sunucusuna atmanız lazım. MEB 'in verdiği alanlara nasıl ulaşılır, ftp bağlantısına izin var mı bilemiyorum.

Meb'in sistemi değiştiği için ftp bağlantısı yapamıyorsunuz. Joomla tabanlı joomla benzeri bir portal var onu kullanabiliyorsunuz. Hazırladığınız e-dergiyi ona entegre edebilirseniz ancak o alanı kullanabilirsiniz onun dışında mümkün değil. Tabi entegre etseniz bile biliyorsunuz Meb'in bağlantısı yavaş ne kadar verimli çalışır tartışılır. Özellikle okullardan görüntülenmek istendiğinde sıkıntı olacaktır.

Merhaba acaba bu sarı mavı olan renklerı değiştirme şansımız var mı? Eğer yok ise siyah kırmızı alternatifini koyabilir misiniz?

Geri