• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Öğrenci Evi

Kendim kaldım evet öğrenci evinde baylı bayanlı. İki hafta sürdü ilk 10 günde herşeyin normal olduğu. Şu an da etrafımda çok sayıda ünv öğrencisi var iletişimde olduğum. Ya inanın bu olaya dışarıdan bir gözle bakmaya çalışıyorum. Alein anatmak istemiyorum ama şu an çevremde dediğim bayların anlattıkları, kendi yaşadıklarımdan gördüklerim, yaşadıklarım... mantıklı olanın ayrı evlerde kalınması gerektiği yönünde... Ben kız-erkek iletişimine modern bir gözle bakabildiğimi düşünüyorum. Ama bu olayın yanlışlıkları bizzat yaşayarak gördüm.

Hem aynı evde kalmanın yanlışları yerine doğrularının tartışılması daha doğru bu olayda.

Ayrıca bu benim yaşamımdan edindiğim fikir. Ayrıca hiç bir kızın tüm masumiyetine rağmen erkek masalarının uyduruk masallarına konu olmasını hazmedemiyorum...

Aslında geçmişten günümüze süre gelen bişey bu.
Bu aslında toplumun dayatma ve yakıştırmalarıyla alakalı.
Örnek vereyim mesela ailem akrabada olsa erkek olan evde yanlış anlaşılmalar olabilir diye kalmaya izin vermezler.
Çünkü millet hakikaten konuşuyor. Benim ailem düşünmüyor ama millet sokuyor kafalarına.
Kızını oraya gönderme öyle olur böyle olur.
Ve birçok yerde de bu böyle sanırım.
Aynı yaştaysanız kuzen falan dinlemiyor millet, dostum dediğin insanla aynı evde kalıncamı dinleyecekler.
Toplumsal bir sorun bu durum tartıştıkça bitmez bence :)

Hepimizin aileleri, gelenekleri görenekleri var tabii ki.. Ama bir hükümetin bunca sorun varken tutup da öğrencilerin özel yaşamlarına sarmasının altında ben başka şeyler ararım. Daha önce de çok örneğini gördük, gündemi meşgul etme çabaları bunlar hep. Üç beş sevgili aynı evde kalıyor diye öğrenci evlerini denetleyeceklermiş, yurtları ayıracaklarmış.

Umarım en yakın zamanda bu evleri de denetlemeye gider birileri.

Birbgrup gençlerin yeteneklerini geliştirdiği sığınma yeri
Mesela her an tvye çatal takıp anten konumuna getirip tv izleyenden tutunda oda ısınsın diye salonun ortasından kicaman bir bez ile odayı ikiye bölmeye kadar bir çok yaratıcı fikirle karşılaşabileceğiniz evlerdir :-)
Birde bazı yoldan çıkan gençlerimizin kızlı-erkekli kaldığı yer. Neyseki liderlerin lideri başbakanımız olaya el attı da kurtulduk böyle ahlaksızlıktan.

Her üniversite öğrencisinin 1.sene yurtta kalıp 2.sene kalmak istediği yer...

çok para gerekir,
ders çalışabilmek imkansızdır,
düzgün yemek yemeyi çoook özlersin,
50 kiloysan 40 kiloya düşürür insanı :d
bu yüzden yurtta kalmak çok daha mantıklıdır diyorum :D

Geri