• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Ordan Burdan - Çektiğim Karma Resimler

• Konuyu açan Konuyu açan ZeyNoO
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
Bakarmısınız güzel insan

Fotoğraflarınız hakkında bir iddaada bulunduğunuzu belirten bir mesaja rastlamadım zaten. Gel gelelim ki ortada bir güzellik konusu varsa göreceli fikrimi söylemekten kendimi alıkoyamadım keyifli forumlar.

Bu benim yazımın sonuna eklediğim dip nottur okumasını ve gevezelik yapıp münakaşaya girmek istemeyen biri bunu okduuktan sonra edebiyle susar...

1. Ben gördüğüme yorum yaptım sen benim hakkımda hiç bir şey bilmezken benim terim altını çiziyorum terim kullanmama demogoji yaptın bunun benim bilgi alanım olup olmadığını bilmediğin halde.

2. Siz burada uzun süredir arkadaş olabilirsiniz nirbirinizi korumak isteyeceksiniz muhakak anlıyorum ama orada biyerde kahkaha atan bi hanımefendi vardı siz benim kim olduğpumu bilmeden benim kişilik yansımam olabileceğini düşündüğü terimlerle cümle süsleme sanatına layık bulduğunu farzedip öylece yorum yapan bir kendini bilmezin kendini bilmez yorumuyla kahkaha atamazsınız.

3. Yaptığınız terbiyesizliktir .
Biz de gördüğümüze yorum yaptık işte. Çok dobra bir tarzınız var ya alınacağınızı düşünmemiştim.
Madem gördüğünüz fotoğraflar hoşunuza gitmedi siz niye edebinizle susup sayfayı kapatmadınız, yorum yapma ihtiyacı hissettiniz? O ilk eleştiriyi bana yapmış olsaydınız inanın hiç problem etmezdim, ama daha kimseyi tanımıyorsunuz forumda. İlk önce insanları tanıyıp kimle nasıl bir üslupla konuşacağınıza baksanız? Yorum yaptığınız arkadaşımız alınabilir, üzülebilir değil mi?
Saygı ve nezaket bekliyorsanız önce kendi konuşmalarınıza dikkat etmeniz gerek.
Bana terbiyesiz diyen bir adama karşı anca bu kadar kibar olabilirdim herhalde. Tekrarı olmayacak.

Fotoğraflarınız hakkında bir iddaada bulunduğunuzu belirten bir mesaja rastlamadım zaten. Gel gelelim ki ortada bir güzellik konusu varsa göreceli fikrimi söylemekten kendimi alıkoyamadım keyifli forumlar.

Ben fotoğrafların eksiklerine ve buna neden olan yeteneksizliğe dikkat çektim dikkatinizi celbederim beceriksiz demedim yeteneksiz dedim. Lütfen bunların hangisinin hakaret hangisinin eleştiri yorumlarında kullanıldığını öğreniniz ve sonra geliniz o zaman sizinle bu konuyu konuşalım.Tanımama gerek yok kişiliğine değil fotoğraflarına yorum yaptım kişiliği beni ilgilendirmez ben sanatına bakarım.

Herkes bu bayana harika, muhteşem , olağanüstü, kadrajına sağlık derse eğer kendini geliştirmez iylik sandığınız şey kötülüktür aslında bukadar fıo,otoğraflara emek harcayıp çeken anı yakalamaya çalışan birine ovv harika hepsi diyerek kendini geliştirmesine yardımcı olamazsınız. Belki kendini geliştirmek istemiyordur sadece hobidir evet bu da olabilir. Ama eleştiriler hobilerede yapılır neden bu sığlık anlamıyorum.

Yeteneksizlik konusunda başarılı olduğunuza inanıyorum
Bu nedir peki o zaman?
Bir eleştiriyi yapmanın milyon tane yolu vardır. "Şu fotoğraftaki şu ayarı bir de bu şekilde deneyebilirsin" gibi mesela. Sizinki kesinlikle iyi niyetli ve yapıcı bir eleştiri gibi durmuyor. Kelimelerin ne anlama geldiklerini de gayet iyi biliyorum, en iyisi ben gibi sığ biri sizi böyle konuşmalarla rahatsız etmesin daha fazla. Vaktinizi aldım kusura bakmayın, dersiniz falan vardır sizin şimdi. İyi geceler.

Bu nedir peki o zaman?
Bir eleştiriyi yapmanın milyon tane yolu vardır. "Şu fotoğraftaki şu ayarı bir de bu şekilde deneyebilirsin" gibi mesela. Sizinki kesinlikle iyi niyetli ve yapıcı bir eleştiri gibi durmuyor. Kelimelerin ne anlama geldiklerini de gayet iyi biliyorum, en iyisi ben gibi sığ biri sizi böyle konuşmalarla rahatsız etmesin daha fazla. Vaktinizi aldım kusura bakmayın, dersiniz falan vardır sizin şimdi. İyi geceler.
beceriksiz demedim yeteneksiz dedim. Lütfen bunların hangisinin hakaret hangisinin eleştiri yorumlarında kullanıldığını öğreniniz ve sonra geliniz o zaman sizinle bu konuyu konuşalım.

Bence bu sizin cevabınız hanımefendi iyi geceler sizede.

Dinleyin isterseniz iyi gelir...
beğenmeyedebilirsiniz olabilir.

Konuyu çok dağıtmış olduğumuz için konu sahibinden kendi adıma özür diliyorum keyifli forumlar.

Yeteneksizlik konusunda başarılı olduğunuza inanıyorum aberasyona rastlamadığım fotoğraf neredeyse hiç yok. Akütans ayarının olduğuna hiç inanmadım zaten.Alabildiğine alaminüt fotoğraflar. Başarısızlığınızın devamını dilemiyorum...

Elbette konu tartışmaya açık bir konu. Beğenen olduğu gibi beğenmeyende olabilir. Yalnız uslubunuz beğenmemenin ötesinde bir durum.
Madem siz üstün bilgilerinizle ve çok bildiğiniz fotoğrafçılık terimleriyle cevap verdiniz. Bende size şöyle cevap vereyim. Unutmayın çok iyi bilsenizde bir bilgiyi, hatta ustasıda olsanız sizden daha iyi bilenler mutlaka vardır. Ve diyorum ki bu üstünlük taslamak neden?
ve şunu da ekliyeyim
ben kendi halimde yaşamayı kendimce birşeyler yapmayı seven bir insanım. Ve bunu birileri beğensin övgüler yağdırsın diyede yapmıyorum..
Ve çok iyi bildiğim konularda dahi bilmişlik taslamam. Ve hep derim ki, şu hayatta tek bildiğim, hiçbirşey bilmediğimdir. Ben haddimi bilirim her zaman.. Sizede tavsiye ederim.
madem resimlere baktınız, konudaki mesajları da zahmet edip okusaydınız. Profesyonel fotoğraf makinası ile çekilmiş bir tane bile resim yoktur bu konuda. Çoğunluğu telefon ile çekilmiştir. Telefonda da bahsettiğiniz terimler ne kadar geçerlidir tartışmaya bile açık değil.. Ve ben fotoğrafçılığa dair hiçbirşey iddia etmedim.
Başlığımda dahi fotoğrafçılığa dair bir terim yok... ORDAN BURDAN ÇEKTİĞİM KARMA RESİMLER başlığım.. Forumda resim paylaşmak için yetenek arandığını bilmiyordum. Ayrıca burası yetenek yarışması değil forum. Sizde jüri değilsiniz sanırım :D
Yargılamadan önce yargılamayıda bilmek gerek beyfendi.
Sizin ki eleştirmek değil yermek.
Ama ben kendimi bildiğim için sorun yok.
Başka sorunuz yoksa
Size iyi forumlar.

Son düzenleme:
Ortada bir sorun görünmüyorsa söz kastını aşmış demektir durum da açığa kavuşmuş. Bu da demektir ki sorun da yok. @ZeyNoO cevap hakkı doğduğu için cevap vermiş o da smile ile durumu olgunlukla karşılamış.

Genel olarak son yazılan mesajların hepsini inceledim. Banlamak bizim en son düşündüğümüz çözüm yoludur. Yönetim odasında sık sık gündeme gelen konulardan biri de kişisel nedenlerle üye banlamamak üzerinedir.

Buraya yazdıklarım konunun alevlenmesi için değil üslubun neden olduğu yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırma içindir. Elbette konuda bahsi geçen sözcüklerin kullanılması doğaldır doğal olmasına da fotoğrafçılık üzerine bir forumda olsaydık. Bu; doktorun meslektaşı ve hastası ile iletişimde aynı konuyu anlatırken farklı bir anlatım tarzı ile anlatması gibi bir olay. Ya da bir bayanın "bugün nasıl görünüyorum?" sorusuna "çok çirkinsin" diye karşılık vermeye benzemiş durum.
Yeteneksizlik konusunda başarılı olduğunuza inanıyorum
Bu ifadeyi güzel ülkemde hakaret kabul etmeyecek biri var mıdır bilemiyorum. Kastı açıkladığına göre sadece yanlış anlamaya neden olmayacak bir dil kullanmamaya özen göstermeye kalıyor olay.

Ayrıca tanışma konusunda hiçbir yöneticinin olaya bodoslama dalmamasına rağmen aşağıdaki ifade tam bir önyargı örneği. Bu ve benzeri durumlar sık sık oluyor, müdahale gerçekten gerekli değilse kimse gökten zembille falan inip ortalığı dağıtmaz.
Öyle olmaz mı iki üye bi konuda konunun dışına çıkarlar sohbet çay kahve kıvamındadır bir yönetici gökten zembille gelerek ortalığı dağıtır ya hani.
Özetle, üslup dışında ben de bir sorun görmüyorum. Kapımız her zaman herkese açıktır. Bu yüzden 9 yıldır binlece forum sitesi açılıp kapandığı halde açığız. ve 9 yıldır kurallarımızı yaşanmışlıklardan çıkardığımız sonuçlara göre çıkardık. Bu süreçte bir iletişim kültürü de oluştu elbette.

@ZeyNoO konu sanırım tatlıya bağlandı. Paylaşımlarının devamını bekliyorum. :) İyi forumlar herkese.

Çoğunluğun aynı fikirde olması onun doğru olduğu anlamına gelmez. Ama topluluğun baskınlığından ötürü sessiz kalmak tercih edilmelidir konuya atdığım ilk mesajın 2. Paragrafının tamamı konu sahibi dışındaki herkesin cevaplarının abese iştigalinin örneğidir. Velhasıl cevap verilmek istenen yere cevap vermek yerine 2. Paragraf okunsa ve korumacı tavır takınılmak zorunda kalınmasa atdığım mesajın niyetinin usulü açıkca belirtilmiştir. İyi forumlar keyifli paylaşımlar.

Geri