• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Ordan Burdan - Çektiğim Karma Resimler

• Konuyu açan Konuyu açan ZeyNoO
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
Herkesin en doğal haliyle burada paylaşım yapmasına bayılıyorum. Çekilen görüntülerin yazılan sözlerin ve daha bir çok emek harcanan işin burada paylaşılması muhteşem bir şey. Bu tür paylaşımların olması, burayı sevmemin ve 4 senedir burada olmamın nedenleri arasında.

Resimlere gelince İstanbul resimleri yazıp görsellerden arayabileceğim binlerce "profesyonel" çekilmiş resimler var. Ama bu senin karene yansıyanlar üzerinde oynanmadan olduğu gibi en doğal haliyle... Bunlar kıymetli @ZeyNoO o şehri senin karelerinden de tanımak çok güzel...

ilk mesajın 2. Paragrafının tamamı konu sahibi dışındaki herkesin cevaplarının abese iştigalinin örneğidir.
O zaman biz susalım neyin doğru olduğuna neyin yanlış olduğuna sen karar ver. Hatta hangi konuya yazıp yazmamamız gerektiğini de belirle bir liste ile olsun bitsin. 9 yıldır demek ki forum geleneğinde nasip alamamışız ve birinin gelip bize forumu öğretmesini nereye cevap yazmamız gerektiğini söylemesini bekliyormuşuz.

Saygısızca yorumuna rağmen durumu esnetip farklı bir pencereden bakmaya çalıştıkça sahneyi ele geçirmiş gibi (Okan Bayülgen'in kulakları çınlasın) davranıp vazgeçilmez pozlarına gerek yok. Sana uyar ya da uymaz, kapımız hala açık gelen için de giden içinde. Biz buyuz, kalmak istiyorsan buradaki kurallar geçerlidir. Muhtemelen buradaki hoşgörüyü başka bir forumda görmemişsindir. Ancak hoşgörümüzün de bir sınırı var.

ZeyNoO; bir akşam bir limanda bir vapurun resmini taa a kadı köyde çok uzaklara bizlere yakın ettiğiniz için sonsuz teşekkürler yüreğinize sağlık .
.
ayrıca papatya çiçekleri de canlı gibi sarı/ beyaz papatya çiçekleri de çok severim...:)

resimlerinizin devamını bekleriz.. :)

Artık bilgisayarıma geçtiğime göre, resimlerimle beraber şöyle ufak serzenişimide not düşeyim içimde kalmasın!

Çektiğim resimlerin, fotoğrafçıların çektiklerinden çok önemli bir farkı var;
Ben fotoğraf çekmek için gezmiyorum...
Gittiğim gezdiğim yerlerden, bende hatıra bulunsun diye ya da aniden oluşan hoş bir kareyi işte bunu da fotoğraflamalıyım diyerek çekiyorum...

Bu mesajda ki resimlerde öyle sokakta bir yerde çekilmedi... Çok sevdiğim bir yakınımda, tesadüfen martıların mutfak penceresine uçuşmalarıyla alınmış karelerdir...
Martılar uçarken benim tek amacım onları fotoğraflamak... Profesyonellik kimin umurunda?
Ve bu resimlere baktığımda gözlerim doluyorsa, iyiki bu anımı da fotoğraf karesine taşıdım diyorum... Resimlere bakanlar, belki resimlerde uçuşan martılar görüyor... Ama ben o uçuşan martıların arkasında yer alan güzel anılar görüyorum... Fark budur !

(Maltepe - Gülyolu 22.05.2015)

objektifimden-106.webp

Ve ben içimden geldiği gibi resim çekmeye de, hareket etmeye de devam edicem...
Doğallıkla ve doğaçlama.. Yüreğimden ne koparsa..
Hayat hesaba kitaba gelmez !

Huzur Kokan Sokak (Bursa / 26.05.2015)

İstanbul - Bursa arası ziyaretlerimiz sırasında,
Bursa - Gazcılarda girdiğimiz bir sokak...

Çocukluğumuzun mahallelerini andıran cinsten, tek katlı, huzur kokan bir sokak...
Bu sokakda, ne koşturulurdu, saklambacından, ip atlamaya, sekseğine kadar ne oyunlar oynanırdı şimdi :)

objektifimden-107.webp

Geri