doğrusu tam öyle dediğiniz gibi değil.
misal olarak dropboxda son nerden giriş yaptım diye ip adresi kayıt oluyor. başka biri girse yani benim dosyalarımı alsa silse ne yaparsa yapsın onun kim olduğunu yani hangi ip adresi olduğunu eninde sonunda bulabilirim.
bu arada zaten dosyaları silsede veya değişdirsede 30güne kadar herşeyi geri yerine getirebilirim. tabiki bu çalma olayı dropbox kendisi yapsa birşey anlamam ama öyle birşey gerçekten olsa ve ortaya çıksa şirket kapatabilir. dropbox ve bu anlatdıklarım hepsi tamam belirli bir miktar bedava veriyor ama niye yapıyor bunu sanıyorsun? ilerde şirketde ve şirketin için veya belkide şahsi kullanım için daha fazla yer gerekiyorsa hangisini kullanırsınız? tabiki şimdiye kadar kullandığınızı. çoğu kişi başka bir sisteme alışmak istemiyor ve bu yüzden ben mesela şimdi dropbox kullanıyorum ve başka bir sisteme geçmek istemiyorum. neden geçmiyorum halbuki öbürlerinde daha çok veriyorlar?
alışık olduğum için
Dropbox'un ip adresini kaydetmesi çok iyi bir özellik, tabi bu dosyalarınızı hack lemeye çalışan kişinin amatör mü yoksa profesyonel olduğuna bağlı olarak değişen bir durum, zira ip adresini değiştirerek girmiş olabilir, o zaman benim dosyalarımı kim aldı diye araştırırken, hiç ummadık bir ülkede umulmadık bir kişiye ulaşabilirisiniz Alışkanlık konusuna gelince size tamamen katılıyorum, insanlar bir kez alıştıkları sistemden vazgeçmek istemiyorlar, android kullanıcılarının apple'ı tercih etmemeleri ve tam tersi de buna verilebilecek en güzel örneklerden birisi.Ancak güvenlik konusunda bu kadar endişeli olmanın gerisinde haklı gerekçeler var aslında.Bir IT firmasında çalışan arkadaşımın bana anlattığı olaydan sonra şifrelemenin, dosya güvenliğinin ve daha birçok güvenlik eksiklerinin olduğunu anladım.En kısa örnekle bazı web siteleri var, size ait dosyaları çalıp yayınlıyor, yayınlamadn önce de tabi sizi şantajla tehdit ediyor.Bu dosyaların içeriği, size ait resim,videolar da olabilir ya da sizi web camden çekmiş de olabilirler, düşünebiliyor musunuz, konuşmalarınız dahi kayıt altına alınabiliyor web cam aracılığıyla.Yani diyecek birşey bulamıyorum.Bence uzman olsun olmasın herkesin bu konuda iyi bilgilenmesi lazım.