• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Sandalye ve Masadan Küp

• Konuyu açan Konuyu açan aslann
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
Bencede sert ünsüzler yanına ek aldıklarında yumusarlar..Sadece özel isimlerde söylenirken uygulanır ama yazılırken ayraç ile ayırarak yumuşama yapılmadan yazılır..Yani burda e eki geldiğinde küp kübe şeklinde olacaktır..

sen doğru biliyorsun Mercimek..ya da ben yanlış biliyorum:)

Küp .. :D Orda yumuşama olmayınca küpe oluyor , ben mi yanlış biliyorum yok mu bi türkçe öğretmeni :P

Mercimek haklı.. Bi tek özel isimlerde yumuşama olmaz olduğu gibi yazılır. Zeyneb'in diyemeyiz, Zeynep'in deriz..

Ama nesnelerde, konudaki gibi yumuşama olduğunda kübe olması gerekti.. Neyse hallolmuş zaten :)

Haha durun durun konuya açıklık getireyim ben :D

Türkçe'de eş sesli kelimeleri bilirsiniz birden çok anlam taşıyan sözcükler, konu derse dönmeden toparlamak gerek :D

Örnek : Bana yüz lira ver.
Hadi bana biraz yüz ver :D

Neyse ki her iki yüz de aynı yazılıp okunduğu halde farklı anlam taşır ve biz bunu cümlede kullanımından anlarız :)

Var Türkçede öyle bir kural özel isimlerde yumuşama olmaz okunurken yumuşatırız biz yine de :D bu da kuraldır :)

Sadece bu değil bazı sözcüklerde de yumuşama olmaz istisnai durumlardır, küpte bunlardan biridir :) çöp gibi, çit gibi :)

Ama varya şu masayı felaket tuttum ben :D

Geri