Bağcılık
Bağcılık programının amacı, kaliteli üzüm yetiştirme ve üzümden şarap, sirke vb. Ürünlerin imali konularında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir. Bağcılık teknikerleri kamu sektörüne veya özel sektöre ait bağlarda ve şaraphanelerde görev alabilirler.
Bağcılık Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Bağcılık programında zirai botanik, zirai meteoroloji, bağ hastalıkları, asmanın tanımı, toprak bilgisi, bağlarda yabani otlar, şarap ve şıra teknolojisi ve bilgisayar gibi dersler okutulmaktadır.
Bağcılık için Gereken Nitelikler : Bağcılık programına girmek isteyenlerin biyoloji ve özellikle botaniğe ilgi duymaları ve açık havada çalışmaktan hoşlanmaları gerekir.
Bağcılık Programının Bulunduğu Üniversite Ve Fakülteler :
SELÇUK - HADİM MESLEK YÜKSEKOKULU
CELAL BAYAR - ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU
MUSTAFA KEMAL - KIRIKHAN MESLEK YÜKSEKOKULU
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM - İSLAHİYE MESLEK YÜKSEKOKULU
MERSİN - MUT MESLEK YÜKSEKOKULU
CELAL BAYAR - ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU
Bağcılık Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Bağcılık programını bitirenlere "Bağcılık Teknikeri" ünvanı verilir. Bağcılık teknikeri kaliteli üzüm elde etmek için asmaların aşılanması, toprağın gübrelenmesi, asmaların zararlılardan korunması, üzümlerin kurutulması veya işlenerek şarap, sirke, meyve suyu yapılması ile ilgili işleri yürütür. Bağcılık teknikeri ziraat mühendisinin gözetimi ve denetimi altında çalışır.
Bağcılık Mezunlarının Çalışma Alanları : Bağcılık teknikerleri kamu sektörüne veya özel sektöre ait bağlarda ve şaraphanelerde görev alabilirler.
Bağcılık programının amacı, kaliteli üzüm yetiştirme ve üzümden şarap, sirke vb. Ürünlerin imali konularında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir. Bağcılık teknikerleri kamu sektörüne veya özel sektöre ait bağlarda ve şaraphanelerde görev alabilirler.
Bağcılık Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Bağcılık programında zirai botanik, zirai meteoroloji, bağ hastalıkları, asmanın tanımı, toprak bilgisi, bağlarda yabani otlar, şarap ve şıra teknolojisi ve bilgisayar gibi dersler okutulmaktadır.
Bağcılık için Gereken Nitelikler : Bağcılık programına girmek isteyenlerin biyoloji ve özellikle botaniğe ilgi duymaları ve açık havada çalışmaktan hoşlanmaları gerekir.
Bağcılık Programının Bulunduğu Üniversite Ve Fakülteler :
SELÇUK - HADİM MESLEK YÜKSEKOKULU
CELAL BAYAR - ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU
MUSTAFA KEMAL - KIRIKHAN MESLEK YÜKSEKOKULU
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM - İSLAHİYE MESLEK YÜKSEKOKULU
MERSİN - MUT MESLEK YÜKSEKOKULU
CELAL BAYAR - ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU
Bağcılık Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Bağcılık programını bitirenlere "Bağcılık Teknikeri" ünvanı verilir. Bağcılık teknikeri kaliteli üzüm elde etmek için asmaların aşılanması, toprağın gübrelenmesi, asmaların zararlılardan korunması, üzümlerin kurutulması veya işlenerek şarap, sirke, meyve suyu yapılması ile ilgili işleri yürütür. Bağcılık teknikeri ziraat mühendisinin gözetimi ve denetimi altında çalışır.
Bağcılık Mezunlarının Çalışma Alanları : Bağcılık teknikerleri kamu sektörüne veya özel sektöre ait bağlarda ve şaraphanelerde görev alabilirler.