~meLek~
GalataSaray'ım
Beslenme ve diyet uzmanından öyle tavsiyeler var ki bunlara uyan genç kalıyor...
Yaş ilerledikçe metabolizma hızında azalma tat alma duyusunda değişim yağsız doku kitlesinde azalma gibi birçok fizyolojik ve metabolik değişikliklerin oluştuğunu beslenme düzeninin de buna uygun şekilde ayarlanması gerekiyor.
B12 vitamini:
Kalp-damar sağlığı kan hücrelerinin yapımı zihinsel fonksiyonların sürdürülmesi karaciğer hastalıklarından korunma ve sinir sistemi fonksiyonlarının sürdürülmesinde çok önemli. Et ve et ürünleri süt ve süt ürünleri balık ve yumurta tüketin.
Kalsiyum ve fosfor:
Kemik ve diş sağlığının korunması kemik erimesinin önlenmesi kasların güçlenmesi sinir sisteminin çalışması için önemli.
Süt ve süt ürünleri badem fındık kuru baklagiller yeşil yapraklı sebzeler tarhana pekmez tahin kılçığıyla yenilebilen balıklar tüketin.
Omega-3 yağ asitleri:
Kalp-damar sağlığı şişmanlık ve eklem iltihaplanmalarında korunmada önemli.
Balık balık yağı su ürünleri kolza keten tohumu yağı yeşil yapraklı sebzelerle beslenin.
Çinko:
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor hastalıklara karşı direnç geliştiriyor unutkanlık ve bunamadan koruyor. Yağsız kırmızı et karaciğer süt peynir yumurta deniz ürünleri fındık ceviz muz tam tahıllar kuru baklagillerle beslenin.
D vitamini:
Güneş ışığı balık yumurta sıvıyağlar ile yeşil sebzelerde var.
Yaş ilerledikçe metabolizma hızında azalma tat alma duyusunda değişim yağsız doku kitlesinde azalma gibi birçok fizyolojik ve metabolik değişikliklerin oluştuğunu beslenme düzeninin de buna uygun şekilde ayarlanması gerekiyor.
B12 vitamini:
Kalp-damar sağlığı kan hücrelerinin yapımı zihinsel fonksiyonların sürdürülmesi karaciğer hastalıklarından korunma ve sinir sistemi fonksiyonlarının sürdürülmesinde çok önemli. Et ve et ürünleri süt ve süt ürünleri balık ve yumurta tüketin.
Kalsiyum ve fosfor:
Kemik ve diş sağlığının korunması kemik erimesinin önlenmesi kasların güçlenmesi sinir sisteminin çalışması için önemli.
Süt ve süt ürünleri badem fındık kuru baklagiller yeşil yapraklı sebzeler tarhana pekmez tahin kılçığıyla yenilebilen balıklar tüketin.
Omega-3 yağ asitleri:
Kalp-damar sağlığı şişmanlık ve eklem iltihaplanmalarında korunmada önemli.
Balık balık yağı su ürünleri kolza keten tohumu yağı yeşil yapraklı sebzelerle beslenin.
Çinko:
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor hastalıklara karşı direnç geliştiriyor unutkanlık ve bunamadan koruyor. Yağsız kırmızı et karaciğer süt peynir yumurta deniz ürünleri fındık ceviz muz tam tahıllar kuru baklagillerle beslenin.
D vitamini:
Güneş ışığı balık yumurta sıvıyağlar ile yeşil sebzelerde var.