Z ZeyNoO V.I.P V.I.P 8 Eyl 2015 #21 20. Yüreği hop etmek (hoplamak veya oynamak): Birdenbire korkup heyecanlanmak: Ansızın geldin, dedi, yüreğim oynadı. - M. Ş. Esendal
20. Yüreği hop etmek (hoplamak veya oynamak): Birdenbire korkup heyecanlanmak: Ansızın geldin, dedi, yüreğim oynadı. - M. Ş. Esendal
Z ZeyNoO V.I.P V.I.P 8 Eyl 2015 #22 21. Yüreği kabarmak İçi sıkıntı ile dolup derin soluk alma gereğini duymak Midesi bulanmak: "Fazıla Hanım'ın elleri terliyor, yüreği sarsılıyordu." - S. F. Abasıyanık
21. Yüreği kabarmak İçi sıkıntı ile dolup derin soluk alma gereğini duymak Midesi bulanmak: "Fazıla Hanım'ın elleri terliyor, yüreği sarsılıyordu." - S. F. Abasıyanık
Z ZeyNoO V.I.P V.I.P 8 Eyl 2015 #23 22. Yüreği Kaldırmamak: Dayanamamak, katlanamamak: "Doğrusunu isterseniz onu çoktan kapı dışarı etmeliydim ama yüreğim kaldırmıyor, acıyorum." - S. F. Abasıyanık
22. Yüreği Kaldırmamak: Dayanamamak, katlanamamak: "Doğrusunu isterseniz onu çoktan kapı dışarı etmeliydim ama yüreğim kaldırmıyor, acıyorum." - S. F. Abasıyanık
Z ZeyNoO V.I.P V.I.P 8 Eyl 2015 #24 23. Yüreği kalkmak: Heyecanlanmak: "Kapıda her araba durdukça yüreğim kalkıyordu." - R. H. Karay
Z ZeyNoO V.I.P V.I.P 8 Eyl 2015 #25 24. Yüreği kan ağlamak Derinden acı duymak, çok üzülmek "Yüreği kan ağlıyordu, onların şu perişan, sürüm sürüm hâllerini gördükçe..." - Y. Kemal
24. Yüreği kan ağlamak Derinden acı duymak, çok üzülmek "Yüreği kan ağlıyordu, onların şu perişan, sürüm sürüm hâllerini gördükçe..." - Y. Kemal
Z ZeyNoO V.I.P V.I.P 8 Eyl 2015 #26 25. Yüreği kanamak Aşırı üzüntüden sarsılmak "Zaten kostüm meselesinden dolayı üzülen ve hırçınlaşan yüreği sanki bir diken yığınına sürtünür gibi kanıyordu." - Y. K. Karaosmanoğlu
25. Yüreği kanamak Aşırı üzüntüden sarsılmak "Zaten kostüm meselesinden dolayı üzülen ve hırçınlaşan yüreği sanki bir diken yığınına sürtünür gibi kanıyordu." - Y. K. Karaosmanoğlu
Z ZeyNoO V.I.P V.I.P 8 Eyl 2015 #29 28. yüreği kaynamak İçinde şüphe ve endişe uyanmak "Namazı nasıl kıldığını bilmedi, yüreğinde bir şeyler kaynıyordu." - Y. K. Karaosmanoğlu
28. yüreği kaynamak İçinde şüphe ve endişe uyanmak "Namazı nasıl kıldığını bilmedi, yüreğinde bir şeyler kaynıyordu." - Y. K. Karaosmanoğlu
Z ZeyNoO V.I.P V.I.P 8 Eyl 2015 #30 29. yüreği parça parça olmak pek çok acımak "İstifanameyi okuyanın yüreği parça parça olurdu." - Y. Kemal
29. yüreği parça parça olmak pek çok acımak "İstifanameyi okuyanın yüreği parça parça olurdu." - Y. Kemal