1 Günde Hazırlanan Turşu Tarifi
Hiç bir günde turşu yapılır mı demeyin! Bu tarifle yapılır.
Kaynatma Turşu Tarifi
Malzemeler:
su
tuz
şeker
sarımsak
havuç
salatalık
sivri biber
lahana
üzüm sirkesi
Hazırlanışı:
Önce turşunun suyunu hazırlıyoruz. Bunun için 3 ölçü suya 1 ölçü üzüm sirkesi koyun buna 1 çay kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyin
Tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatın.
Hangi malzemeleri kullanacaksanız sertlik derecesine göre küçük küçük doğrayıp sırayla kaynatın. benim listeme göre önce havuç, ardından biber, ardından salatalık ve en son lahana ekleniyor.
Sebzelerin rengi dönene kadar kaynatın.
Ardından malzemeleri bir kevgir yardımıyla alp, geniş bir yerde süzdürün.
Sebzelerin kaynatıldığı sirkeli su soğuyunca bir kavanoza dökün.
Aralarına 2-3 diş sarmısağı bölüp koyduğunuz sebzeleri de üstüne koyun. su üzerini kapasın. yetmezse yeni su yapın.
Ağzını kapatıp buzdolabında bir gün bekletin.
Hiç bir günde turşu yapılır mı demeyin! Bu tarifle yapılır.
Kaynatma Turşu Tarifi
Malzemeler:
su
tuz
şeker
sarımsak
havuç
salatalık
sivri biber
lahana
üzüm sirkesi
Hazırlanışı:
Önce turşunun suyunu hazırlıyoruz. Bunun için 3 ölçü suya 1 ölçü üzüm sirkesi koyun buna 1 çay kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyin
Tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatın.
Hangi malzemeleri kullanacaksanız sertlik derecesine göre küçük küçük doğrayıp sırayla kaynatın. benim listeme göre önce havuç, ardından biber, ardından salatalık ve en son lahana ekleniyor.
Sebzelerin rengi dönene kadar kaynatın.
Ardından malzemeleri bir kevgir yardımıyla alp, geniş bir yerde süzdürün.
Sebzelerin kaynatıldığı sirkeli su soğuyunca bir kavanoza dökün.
Aralarına 2-3 diş sarmısağı bölüp koyduğunuz sebzeleri de üstüne koyun. su üzerini kapasın. yetmezse yeni su yapın.
Ağzını kapatıp buzdolabında bir gün bekletin.