• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Çağlanın Günlüğü

Sevgili günlük sana uğramayalı uzun zaman olmuş.Çok Günlük yazmayı sevmememden ileri geliyor bu kusuruma bakmayasın :)
Bugünlerde bir telaştır gidiyor bende. Bütün bir yılın yorgunlugunu atmak için yolcuyum yakında. Yorgunluk dedim evet yoruldum. Gerek iş, gerekse yaşadığım olaylar yordu. Hepsini yazsam sanırım sayfalar alır. Kırgınlıklarım mutsuzluklarım oldu. Olsun dedim ben buyum değişemem ya dedim aynı ben oldum hep ama bu sefer hep üzülen hep kırılan oldum.Ama işte şu içimdeki insan sevgisi her seferinde herşeyi unutturup tebessüm ettirdi.Ha sanmakı hep kırgın üzgün geçti günlerim çok mutlu oldugum günlerimde oldu.Ama işte gel görkü yinede dinlenmek şart oluyor.Ve sonunda iple çektiğim yıllık iznim yani tatil başlıyor:) Allahın izniyle güzel bir tatil geçirmeyi düşüyorum. Kürkçü dükkanına mutlu, dinlenmiş olarak dönmek nasip olur inşallah. Ne çok konuştum değilmi günlük :)Evet dediğini duyar gibimi oldum ne :) tamam tamam susuyorum Hoşçakalasın. :)

Bir solukluk dostluk.

Dostluk nedir diyerek başlıyorum yazıma. Sahi nedir dostluk. Hatır için kurulan ilişkimi, yoksa çıkar amaçlı bir danışıklı döğüş hikayesemi?Sen ve benmi yoksa bizmi bunun cevabı? Duyamadım cevabınızı evet siz size söylüyorum nedir sizce dostluk dillerde dört harfle eskiyen bir kelimemi yoksa sadece sizde? Bekliyorum yokmu cevabınız sustunuz. Oysa dostluk kelimesini kullanmak ne kadarda kolay geliyor değilmi size . Çok değil dört harf bir çırpıda çıkıveriyor. Bir solukta atıveriyorsunuz en ahkam kesmelerle dosttt diye.Efendim duyamadım sizinde söyleyeceklerinizmi var itiraz hakkımı kullanmak istiyorsunuz? Buyrun çekinmeyin sizden dostluğun tarifini duymak güzel olacak. Yine sessiz kaldınız sanırım cevabınız yok yeri geldimi ahkam kestiğiniz dostluklarım var dediğiniz duyguyu anlatamadınız. Anlatamıyormusunuz yoksa duygu kelimeye dökülmüyormu diyorsunuz. İşte orada yanlıdınız durun bakın neymiş dostluk nacizane duygularımı dilendireyim size.

Zordur dost olunmak basamak basamak çıkmak gibidir en son basamakta dostum diyebilmektir. Seni beni bir yere atmaktır. Biz olabilmektir. Dolu doludur dost duygusu. Dört harfi atıp bir kenara şöyle ağız dolusu , yüreğin en derininden gelen duyguselidir . O basamakki artık sizi oluşturuyordur. Acısı tatlısı ikinizindir. Beklentisisz, çıkarsız,sade ve duygu dolu olursunuz. Son basamakta yani hani bahsettiğim şu dört kelime varya o dörtü altı kelime yaptığınızda yani dostum diyebildiğinizde.

İşte böyle nacizane duygularımın dillenmesidir bunlar daha neler söylenebilir,anlatılabilir ama işin özü ve sözü budur. Efendim duyamadım sizde aynı fikirdemisiniz hımmm evet sanırım aynı fikirdesiniz ama aynı duyguda değilsiniz sanırım.....

Nacizane bir deneme yazısıdır.

Dostummm diyebilecek dostluklarınız olması dileğiyle dostluklakalın....

Gülügüm şaşırdınmı ne oluyor bu kıza böyle uzun süredir gelmedi sesi solugu çıkmıyordu geldi ve yazdıklarına bakmı diyorsun :) Hiç deme içimden geldi tarif edilemeyen bir duyguyu kelimelere dökmek istedim . :) Madem geldim şöyle biraz soluklanayım. Hani çayın kahven yokmu :) Eeee bak ne kadar güzel bir konuyla geldim sana sahi sen benim dostumsun biliyorsun değilmi günlüğüm . Neyse bu duygusallıgı bırakayım şimdi ikimizinde gözyaşı doldurmasın buraları sonra sana iş çıkar :)
Evet bugünden bahsedeyim biraz sonra sessizce giderim bElki böyle yazılarla yine gelirim. Heyyy üzüldünmü hiç üzülme unutma dostluk beklentisizce sevmektir;;)
Yogun bir gündü bugun ayrı iki çalışma yaptım. Hani şu ufacık bebekeler varya onların annelerinin karnındaki durumu hakkında bir fikir veren testlerdi. Sabah bayağı uğraştırdı kitlerin oturması ama sonunda başardım :) Ah ne güzel duygu annelik neyse gecelim bu konuyu:)çalışmaya aldıgım hasta sayısı oldukca fazla idi. Yaşasınnn sağlıklı bebişler :) saat 15'i gösterdiğinde son sonuçları alıyordum. Yogun yorucu biraz stresli bir gün sonunda küçük hanım ve küçük beyler hakkında doktorumuza yardımcı bilgileri gösteren sonucları çıkardım. Çay molalarını atlayamayım senden kaçmaz nede olsa :) ama uzun süreli kalmadım bir bardak bitimi. İşte böyle .

veee söz verdim sessizce gidecektim :)

veee gittim ....

çok güzel dökmüşsün içini ablacığım dostluk ne hatır için kurulan ilişkimi, nede çıkar amaçlı bir danışıklı dögüş anlatılmaz ki anlatmam ki:)

Dost kelimesi çok şey barındırır içinde.. Dost olduğunu sananlar, arkadaştan öteye geçemeyenlerdir..
Herkesle dost olamazsın, herkesle arkadaş olursun sadece
Dost demek iyi günde kötü günde yanında olabilmektir..
Ayrıca şimdiki dostluklar çıkar üzerine kurulu derler ya... Dost olan çıkarcı olmaz.. Çıkarcı olanda dost olamaz bana göre:)
O olsa olsa çıkarını düşünen bizim dost sandığımız ama zamanla dostumuz olmadığını anladığımız, dostluğumuzu haketmeyenlerdir:)

çok güzel dökmüşsün içini ablacığım dostluk ne hatır için kurulan ilişkimi, nede çıkar amaçlı bir danışıklı dögüş anlatılmaz ki anlatmam ki:)

Öyle oldu kardeşim bir deneme yapayım dedim nacizane. Dostluk anlatılır anlatılabilmelidir :)

Dost kelimesi çok şey barındırır içinde.. Dost olduğunu sananlar, arkadaştan öteye geçemeyenlerdir..
Herkesle dost olamazsın, herkesle arkadaş olursun sadece
Dost demek iyi günde kötü günde yanında olabilmektir..
Ayrıca şimdiki dostluklar çıkar üzerine kurulu derler ya... Dost olan çıkarcı olmaz.. Çıkarcı olanda dost olamaz bana göre:)
O olsa olsa çıkarını düşünen bizim dost sandığımız ama zamanla dostumuz olmadığını anladığımız, dostluğumuzu haketmeyenlerdir:)

Dost sanmakla olmaz Gülüm. az ama öz olandır;;)

ablacığım o zaman anlatmaya çalışayım dostluk aşktan kardeşlikten çok daha başka bir duygudur üstündür temeli güvendir herkes bulduğunu sanır ama bulamaz her dakika birlikte olmanız gerekmez dostlukta mesaferin önemi yoktur nerede olursan ol anlarsın anlaşılırsın.Bilirsin ki seninle aynı fikirde olmasa bile her zaman yanında olan seni dinleyecek seninle her şeyini paylaşacak biri var .dostun duymak istediklerini söylemez sana tam aksine duymak istemediklerini duyarsın hatta bazen en sıkı yumruğu dostundan yersin :D..onun iyimi kötümü olduğunu anlatmasına gerek yoktur selam vermesinden anlarsın.merak edersin merak edilirsin ve bunların karşılında hiç bir şey beklemezsin yani bunun gibi bir şey :) Ben bu konuda şanslı olanlardanım insanlar hayatanı boyunca bulamazken bu şekilde dostum diyebileceğim iki insana sahibim ne yazsam anlatamıyorum onlara olan sevgimi bunun bir adı yok tarifi de yok aslında rabbim ikisinede uzun ve mutlu bir ömür versin :)

ablacığım o zaman anlatmaya çalışayım dostluk aşktan kardeşlikten çok daha başka bir duygudur üstündür temeli güvendir herkes bulduğunu sanır ama bulamaz her dakika birlikte olmanız gerekmez dostlukta mesaferin önemi yoktur nerede olursan ol anlarsın anlaşılırsın.Bilirsin ki seninle aynı fikirde olmasa bile her zaman yanında olan seni dinleyecek seninle her şeyini paylaşacak biri var .dostun duymak istediklerini söylemez sana tam aksine duymak istemediklerini duyarsın hatta bazen en sıkı yumruğu dostundan yersin :D..onun iyimi kötümü olduğunu anlatmasına gerek yoktur selam vermesinden anlarsın.merak edersin merak edilirsin ve bunların karşılında hiç bir şey beklemezsin yani bunun gibi bir şey :) Ben bu konuda şanslı olanlardanım insanlar hayatanı boyunca bulamazken bu şekilde dostum diyebileceğim iki insana sahibim ne yazsam anlatamıyorum onlara olan sevgimi bunun bir adı yok tarifi de yok aslında rabbim ikisinede uzun ve mutlu bir ömür versin :)

Dostlugu bulanın mutlaka kelimeleride vardır kardeşim bak senin yazdığın gib,. Amin dostlukların hep samimi ve icten olsun...

Duygularımı anlatacak kelimeleri tam bulduğumda sana tekrar uğrayacagım. :) Eee şimdi niye uğradın dersen, arada yalnız bırakmamak gerek değilmi ? :))) Bir dahakine belki daha çok yazacağım olur kimbilir. Şimdilik gittim :)

Geri