• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

CeReZ Sohbet Alanı

• Konuyu açan Konuyu açan Suskun
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
Sonbanın üzerine koydunmu lavaş ekmeği sıcacık olur hem yersin hemde açık olan pencereden dumanı kovarsın :)

Sobanın duman etmesi sıkıntılı dikkat et arkadaş .

Hımm.. Yanlış anladın. Dışardan soba duman kokusu geliyor. Ve ne hikmetse ilk defa bu kadar kötü
bir koku hissediyorum buraya geldiğimden beri. Normal bir koku değil. Duman desem değil çok ağır ve iğrenç bir koku. Ne yakıyorlarsa artık...

1saat açık bırak camı 3gün gitmiyor kokusu ve çok rahatsız edici. Keşke olsada koysam lavaşı çıtır çıtır yesem :)

Kusura bakmayın gecenin bu saatinde bazen gözler iki üç görür bazende kelimeler yandan yöreden okunur :)
Çok ağır kokuysa ve dumanı varsa hayvan yakıtı tezek olabilir. Belki ne olduğunu bilmiyorsunuz?

Sobayı bayağı özledim hakkaten.Hani çocukluğumuzda sobanın etrafına üşüşür üşüyen ellerimizi ısıtmaya çalışırken üzerine koyduğumuz ekmeğin yanık kokusuyla atıştırırdık :)

Kusura bakmayın gecenin bu saatinde bazen gözler iki üç görür bazende kelimeler yandan yöreden okunur :)
Çok ağır kokuysa ve dumanı varsa hayvan yakıtı tezek olabilir. Belki ne olduğunu bilmiyorsunuz?

Sobayı bayağı özledim hakkaten.Hani çocukluğumuzda sobanın etrafına üşüşür üşüyen ellerimizi ısıtmaya çalışırken üzerine koyduğumuz ekmeğin yanık kokusuyla atıştırırdık :)
Olabılır önemli değil :)
Açıkçası bn sobalı bir evde büyümedim fakat, bazı yazlar köye gittiğimizde, akşamları serin olduğunda yanan sobada bizlerde ellerimizi ısırtır, hatta akşamları sobaya patates atıp yemenın keyfi..
Süt pişirip taze taze içmek ve o mis kokulu sütlaçları yemek gerçkten özlediğim şeyler arasında...
Ve tabi köy ekmeğinin o müthis lezzetide...

Olabılır önemli değil :)
Açıkçası bn sobalı bir evde büyümedim fakat, bazı yazlar köye gittiğimizde, akşamları serin olduğunda yanan sobada bizlerde ellerimizi ısırtır, hatta akşamları sobaya patates atıp yemenın keyfi..
Süt pişirip taze taze içmek ve o mis kokulu sütlaçları yemek gerçkten özlediğim şeyler arasında...
Ve tabi köy ekmeğinin o müthis lezzetide...
İşte o günler şimdi özlenir oldu tıpkı çocukluğumda oynadığım beştaş,çelik çomak ya da gazoz kapağı oyunları... şimdiki çocukları şanssız görüyorum bizim kadar sosyal olamıyorlar.

İşte o günler şimdi özlenir oldu tıpkı çocukluğumda oynadığım beştaş,çelik çomak ya da gazoz kapağı oyunları... şimdiki çocukları şanssız görüyorum bizim kadar sosyal olamıyorlar.
Hep merak etmişimdir 5taş nasıl oynanıyor birkaç kez duydum.
Bizim zamanımızda 9taş vardı :)

Bende işte bu yüzden ileride çocuklarım olursa, bizlerin oynadığı bu oyunları ona öğreticem ve
geleneği devam ettiricem. Teknoloji çocugu olmasını istemıyorum.
Çünkü en güzel saatlerimiz, günlerimiz saklanbaç, ebelemeç, 9taş, seksek, ip atlama, mahallede erkeklerle maç yapma, dansa davet, bebeklerle oynamak, tiyatro yapmak gibi oyunlarla geçti.
Tatmasını isterim ve oda bnları devam ettirsin

Tebrik ediyorum sizi çok doğru düşünüyorsunuz. Keşke her anne baba adayı sizin kadar düşünceli olsa. Kendi kendimize oyunlar türetirdik ne güzel günlerdi onlar... bana müsade iyi geceler size.

Birileri soba mı dedi burda :) @r0se , @katip :D
2008'li yıllara kadar sobayla büyüdüm ben güzeldi :)
Üniversite dönüşü karda fırtınada sobanın karşısına geçip ısınmak.
Sonra üşümüş ellerinin, soğuktan sıcağa geçişte sızlayışı..
Güzeldi. Çok güzeldi.
Sonra doğalgazlı eve geçtik. Hayatımızda artık doğalgaz var.
İnsan özlüyor ya sobayı.. Hemde çok fazla..
Sırf soba özlemi için İzmit'teyim. Halamın yanına geldim
Aldım kpss kitaplarımı sobanın karşısına geçip ders çalışıyorum çok zevkli :)
Yazları gelirdim ama soba mevsimi geçmeden gelmek istedim.
Soba bambaşka birşey. Yerini ufolar, doğalgazlar tutamaz asla!
Üzerinde pişen çay, kestane, kuzinesinde pişirdiğin patates, yemek
Sobanın tadı bambaşka..

Özledim dumanının kokusunu özledim :)
Özledim sımsıcak ateşini özledim
diye şarkıda düzülebilir hani : )))

Geri