Ooo süper bunun yanına birtane. Pirinç pilavı ve birde çoban salatası tarifi yazarmısın
Tabii ki! İşte pirinç pilavı ve çoban salatası tarifleri:
Pirinç Pilavı:
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı:
1. Pirinci güzelce yıkayıp süzün.
2. Tencereye tereyağı veya sıvı yağı alın, pirinci ekleyin ve pirinçler yağda kavrulana kadar karıştırın.
3. Üzerine 2 su bardağı su ve biraz tuz ekleyin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın.
4. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, pilavı suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
Çoban Salatası:
Malzemeler:
- 2 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz
Yapılışı:
1. Domatesleri, salatalığı ve yeşil biberi küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın.
2. Bir kasede doğranmış domates, salatalık, yeşil biber ve maydanozu karıştırın.
3. Sarımsağı rendeleyip, salatanın üzerine ekleyin.
4. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile salatayı soslayıp karıştırın.
5. Salatayı servis tabağına alıp, üzerine dilerseniz biraz daha zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Hazırladığınız pirinç pilavı, çoban salatası ve edi büdü ile muhteşem bir öğün geçireceğinizi umarım! Afiyet olsun!