Forum Sisteminde Yenilikler

Resimleri Sağa Sola Yaslama ve Boyutlandırma

Konu içindeki resimleri kimi zaman sağa ya da sola yaslayarak görüntülemek, aynı zamanda boyutlarını ayarlamak konunun güzel görünümü açısından son derece önemlidir.

renkler.gif

Bu tür resimlerin konu içinde hizalandığı şekiller daha çok bloglar, dergi ve gazetelerde kullanılmakta, forumlarda ise artı yük getiren eklentilerle çokta sağlıklı olmayan şekilllerde yapılabilmekte...

Oysa forumumuzda son birkaç aydır bu özellik mevcutken pek kullanılmadığını farkettim. Bu yüzden bu özelliğin kullanımı ile ilgili küçük bir hareketli ekran görüntüsü resmi hazırladım. Hattta ekran görüntüsü hazırlama sırasında kullandığımız resmi de buraya konuya ekledim. :)

Özelliğin kullanımı son derece basit. Sadece sağa-sola yaslama ve boyutlandırma değil resim arkaplanına resimle ilgili bir not yazarak arama motorlarında çok daha kolay çıkmasını sağlamakta mümkün (tüm resimler için geçerli). Örneğin be bu resmin üzerine fare imlecini getirdiğinizde Sağa sola yasla yazısının çıktığını görebilirsiniz.

Bu özellik cep telefonlarında da rahatlıkla kullanılabiliyor...

Siz de konularınıza harika görünümler vermek için bu özelliği kullanabilirsiniz.:D

* * * * * * * * * *​

sag-soll.gif

Konulara Tablo Ekleme

Kimi zaman da konu içlerine tablolar eklemek zarurettir. Bunu çoğu zaman ekran görüntüsü alarak yapıyorduk ancak artık buna ihtiyaç yok. Rahatlıkla konu içlerine istediğiniz sütun ve satır sayısında tablo ekleyebilir, bu tablolara sütun başlıkları oluşturabilirsiniz.

Tabloları başka sitelerden kopyalayıp yapıştırmakta mümkün...

Tablo ekledikten sonra da satır ve sütunlar ek yapmanız mümkün. Aşağıdaki animasyonu inceleyiniz.

Not: Bu ekran görüntülerini nasıl aldığım merak edenler için BURAYA eklediğim çok küçük boyutlu portable (kurulum gerektirmeyen) SreenToGif adlı program olduğunu belirtmeliyim. Bu programla mevcut hareketli resimlerin de üzerine yazılar yazabilir, ekler yapabilir, boyutlandırabiliriniz.

tablo0.gif

Forumdaki üyelerimizin ağırlıklı olarak bayan olduğundan yola çıkarak ve ağırlıklı olarak renk tercihlerinin canlı renkler olduğunu varsayarak bayanlara özel bir tema hazırladım arkadaşlar. :)

Bölümlerde otomatik değişen temalar var bu durum devam edecek ancak renkli temayı deaktif ediyoruz. Bu temadaki renklerin bir kısmını ana stilde kullanacağız.

Tema seçimi için forumun altı sol kısmındaki tema seçim linkini tıklayabilir veya BURAYA tıklayarak seçim yapabilirsiniz.

Forumdaki üyelerimizin ağırlıklı olarak bayan olduğundan yola çıkarak ve ağırlıklı olarak renk tercihlerinin canlı renkler olduğunu varsayarak bayanlara özel bir tema hazırladım arkadaşlar. :)

Bölümlerde otomatik değişen temalar var bu durum devam edecek ancak renkli temayı deaktif ediyoruz. Bu temadaki renklerin bir kısmını ana stilde kullanacağız.

Tema seçimi için forumun altı sol kısmındaki tema seçim linkini tıklayabilir veya BURAYA tıklayarak seçim yapabilirsiniz.
Sevdim bunu arka ekranda catal kasik fincan kalp falan da harika olmus ?

Geri