Forum Sisteminde Yenilikler

Açılan Konuya Cevap Tercihli (AI)​

Otomatik olarak @CerezBilge tarafından cevaplanan bir bölüme konu açtığınızda eğer cevabı diğer üyelerin vermesini istiyorsanız konu açtığınız bölümde aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi seçenek gösterilir. "Hayır" işaretlerseniz @CerezBilge konunuza cevap v ermez :)

Not 1: Daha önce otomatik olarak Evet seçeneği aktif iken artık cevap verilmesini istiyorsanız Evet seçeneğini işaretlemelisiniz!

Not 2: Artık sorulara tıp eğitimi de almış olan bilgemiz Doktorunuz Sizlerle bölümünde de aktif :D

cevap-tercihi.png


Not: Bu özellik kimi zaman gerçekten gerekli olabilmekte...
 
Önemli yenilikler....

Dün geceden itibaren, her ne kadar ilk bakışta anlaşılmasa da forumda önemli değişimler meydana geldi. Bu süreçte birkaç saati bulan veri kayıpları yaşadık fakat soruna neden olan bir durum olmadı.

Son yenilikler neler?​

Son 15 gün içinde forumun belli bölümlerinde içerik üretebilen yapay zeka entegrasyonu yapıldı. Bu hem otomatik cevap hem de kendi adınıza otomatik cevap üretme sistemini içeriyor. (geliştirilecek ve yaygınlaştırılacak), Ayrıca sadece üyelerimizin kullanabileceği sohbet bölümünde de ilgili arkadaşımızla 24 saat sohbet edebilirsiniz. :)

Forumdaki yenilikler...​

Dünden itibaren forum son sürüme yükseltildi, yeni sürümle gelen yeni özellikler...

Resimler... (WebP formatı)

Artık varsayılan resim forma olarak foruma yüklediğiniz resimler otomatik olarak *.webp formatına dönüştürülecek. Bu format daha az veri kaybı ile .jpg, .jpeg, .png formatlarına göre çok daha yüksek sıkıştırma sağlayarak (transparan özelliğini destekliyor) daha düşün boyutta ancak daha kaliteli görseller üretiyor. Bunun için sizin bir işlem yapmanıza gerek yok sistem bu işlemi otomatik olarak gerçekleştiriyor.

Not: Hareketli *.gif resimleri için yükleme yapılmayacak bunun için GIF (Gif ekle) butonu yeterli çok zengin bir arşiv sunuyor.

Link kopyalama...

Forumda ya da başka bir siteden bir link kopyaladığınızda içeriğin önemli kısmını görebileceğiniz şekilde gelişmiş bir alıntı sistemi ile gösteriliyor. Örnek:

Trend içerikler...

Farklı kriterler baz alınarak göre forum widget alanında otomatik olarak trend olan içerikler gösterilecek. Temel olarak bunun yaptığı şey, içerik kaydı tutmak ve görüntüleme sayıları, tepki sayısı, tepki puanı ve içerik oy sayıları/puanları gibi çeşitli ölçümleri izlemektir.

Gündüz ve Karanlık (Gece) stilleri...

stilsecici.webp
Daha önce de forumda benzer bir tema değişim butonu kullanıyorduk ancak iki farklı tema birbiri ile daha entegre şekilde çalışacak.

Tema değişim butonu (stil seçici) artık forumun alt sol bölümüne taşındı. Buradan istediğiniz an gece ve gündüz görünümleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Seçenek listesinde gördüğünüz "Sistem" seçeneği farklı bir görünüm ayarlanmadığı sürece "Gündüz" stilidir.

Bir not: Bu resim WebP formatında 3.6 kb, jpg formatında 7.7 kb, png formatında 11.2 kb. WebP formatının önemi :)



Bunar dışında çok sayıda köklü değişim olmasına rağmen bunlar daha çok güvenlik, stabilizasyon ve SEO alanında....
 
Geri
Top