Güzel Bir Resim Güzel Bir Söz ?

• Konuyu açan Konuyu açan BeReNN
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
Ve her şeye rağmen, sevdiğim öyle aşererek baktım ki sana, öyle iç geçirdim ki, bir gün bir oğlum olduğunda, tıpkı sana benzeyecek...

"Canımız çok sıkılıyor. felaket sıkılıyor.. Eğlenirken, kitap okurken, günlük hayatın bokluklarıyla uğraşırken bir taraftan da sıkılmayı hiç ihmal etmiyoruz. Bizim kuşağın tanımlayıcı özelliği bu olsa gerek. Çok güzel canımız sıkılıyor. Biraz dağılacak gibi olduğunda sıkıntımız, kendimize imkansız aşklar yaratıp, bayılana kadar içip, etrafımızdaki her şeyi kırıp dökerek daha da arttırıyoruz.. Bizim en büyük sermayemiz, can sıkıntımız. Hayıflandığımız bir şey yok, geçip giden güzel günleri iç çekerek anımsadığımız da yok. Galiba güzel günler diye bir şey bile yok. Kaldırımların bir halt bildiği yok, hiçbir devirde muhteşem falan olamadık. Olmayan şeyleri anlatıp, olmayan eski kendimizle gururlanıp tanıdık masallarla soslayarak boktan hayatlarımızı, kendimizi ve başkalarını kandırmak konusunda çok marifetliyiz sadece hepsi bu.."

Ali Lidar

Dünyanın en fakir Cumhurbaşkanı olarak bilinen Uruguay Cumhurbaşkanı Jose Mujıca der ki; ”Ben insanların geceleri yatacak bir saçak altı bile bulamadıkları bir dünyada, başkalarının 500 metrekarelik malikanelerde yaşamasını anlamıyorum. Evsizler için ev, suyu olmayanlar için su lazım, ekmek lazım. Sen böyle bir dünyada özel uçağım olsun, oraya buraya gideyim diyorsun. Eğer herkes daha fazlasını isterse, birgün kimseye birşey kalmayacak. Küresel ısınmadan bahsediyoruz ama doğaya saldırmaya ve çöp üretmeye devam ediyoruz.” ”Eski ruhani tanrımızı kendi ellerimizle kurban ettik ve artık market tanrının tapınağındayız. Bu yeni tanrı; ekonomimizi, politikamızı, alışkanlıklarımızı, yaşamlarımızı düzenliyor ve bizlere faiz oranları ve kredi kartları ile mutluluğun yeni adresini veriyor. Öyle anlaşılıyor ki bizler, yalnız tüketme için yaratılıyoruz ve artık tüketemediğimiz zaman derin hayal kırıklığına uğrayarak kendimizi yok ediyoruz.” ”Bana fakir denmesi yanlış, ben tutumlu bir insanım. Asıl fakirler sürekli yaşamdan talepleri olan ve elde ettikleriyle yetinmeyen insanlardır. Ben elimde hafif bir bavulla dolaşıyorum. Bu bana istediğim yaşamı sürdürmek için yeterli zamanı veriyor. Asıl özgürlük yaşamak için kazandığın zamandır.”

Ne kadar da sahte insan var şu dünya da.
Ne kadar iki yüzlüleri var.
Ne kadar hayal kırıklığı.
Parçalanmış kalpler.
Karşılıksız sevenler.
Gidenler, Kalanlar.
Ve hiç unutamayanlar.
Ne kadar çok var.
İnsanlar çok yorgun. Benim gibi.
Kimsesiz. Çok yalnız.
Oysa bu kadar yalnızlar varken, biz yalnızlar birbirimize tutunsak, hayat bu kadar da zor olmayacak muhtamelen.
Fakat çoğumuz yalnızlığımızı sevgili denmişiz çoktan. Ve onuda kaybederiz diye korkar olmuşuz.
Aslında acınacak bir durum bu. İnsanlara güvenememek.
Herkesden şüphe duymak. Mesela ben bu durumdayım.
Ve çoğu zaman yalnızlığım yetmiyor bana. Bir dosta ihtiyac duyuyorum. Omzuna başımı koyup ağlayabileceğim. Gözü kapalı güvenebileceğim. Lakin bu bok çukuru olmuş dünyasında HİÇKİMSEYE GÜVENEMEYİZ .
- CansuGezgin -

İnsan her gün bir parça müzik dinlemeli, İyi bir şiir okumalı, güzel bir tablo görmeli ve mümkünse birkaç mantıklı cümle söylemeli…

Geri