• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Her Şeyi Kapsayan Bir Şeyler...

• Konuyu açan Konuyu açan r0se
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
Hayat ya, bir gün gelir mutlu eder , bir gün gelir mutsuz . . .
Ama unutmamalı ki ; ALLAH sevdiğini sıkıntıyla imtihan eder . . .

Oysa daha ben , seni çok sevecektim !

- ve çây demleyecektim gözlerine nazır bir manzarada sana.

| Kâhraman Araz

- Modern kozmolojiye göre içinde bulunduğumuz evren 13.7 milyar ışık yılı büyüklüğünde ve giderek dahada hızlanarak genişlemektedir . Galaksilerin ışık spektrumuna göre kırmızıya kayma yapması buna kanıt olarak gösterilebilir. Evrenimizin % 72'si karanlık enerji , %23'ü karanlık madde %4,6'sı bildiğimiz atomlardan oluşur . % 0.4'lük kısmı ise intergalaktik gaz ve toz bulutlardan oluştuğu söyleniyor.Dikkat çekmek istediğim nokta şu: 13,7 milyar ışık yılı ve tüm bilinen gezegenler , kuyruklu yıldızlar , yıldızlar , güneş sistemleri , galaksiler bu % 4,6 'lık kısımda . Deryada Katre ...
Peki yere göğe sığdıramadığımız kariyerlerimiz? Yere göğe sığdıramadığımız paramız? İhtiraslarımız ? Yer göğe sığmayan dertlerimiz? Egolarımız ? Hırslarımız ? Çok övündüğümüz sevgimiz ? Aşklarımız ? Dostluklarımız? Mutluluğumuz ? Bu bilimsel gerçeği hatırladıkça bunlar üzerinde bir kez daha düşünme gereği duyuyorum . Evrenin bile sonlu olduğu şu ortamda insanların bir nesneye , bir kişiye sonsuz umut bağlaması benim midemi bulandırıyor . Yeraltı edebiyatının gözdelerinden Chuck Palahnuik amcanın dediği gibi bugün elde ettiğimiz her şey , yanınızda ne ya da kim varsa bir gün kaybedeceklerinden sadece biri . Yani şunu unutuyoruz : Başlangıcı olan her şeyin birde sonu vardır. Büyük bir hevesle satın aldığın çikolatanın , içtiğin çayın sigaranın ... Her gün çoğumuzun gitmeye lanet ettiği okulun , işin ... Annenizin babanızın size kızması veya dönüp size sayıp sövmesi yada sizinle bir sebepten dolayı gurur duyması... oynadığınız oyunların , oynadığınız kumarın , söylediğiniz yalanların bir sonu olması ... Yanınızdaki kişileri düşünün sahip olduğunuz herkes bir gün gidecek hayatınızdan . Ama ölümle ama ihanetle ama anlaşarak , ama duygularınızı mahvederek güveninizi sarsarak ... Düşünsenize ya , en ateşli sevişmeler bile bitiyor . Kutuplarda olsan 6 ay sürse bile ! ilgilendiğiniz bir şeyle mutluyken yada onun gözlerinde kaybolmuşken sonsuz gibi sandığımız her şeyin sonu olduğunu anlamak bir sigarayı söndürmeye benzer . Hayatımız sigara dumanı içinde . Bir paket Camel Black alırsın . Koyarsın kenara . her bir tek sigaran bir hayalin bir amacın bir varoluşun olsun . Yeri gelir o hayali dönersin biriyle ; yeri gelir tütün bozuk çıkar , acımasız bir öksürük alır tüm duygularını ve benliğini ... Yeri gelir tütün ıslaktır, ateş almaz daha zamanı gelmemiştir . Sigaralarını hangi sırayla alacağın senin kaderindir .Duruma göre " Nasip Değilmiş " , duruma göre " Oh ya sonunda " dersin . Ama sigara işte bu bitiyor . Elindeki sigaranı ateşe verip , onu yaşamasan dönmesen yanındaki ile belki o hep orada kalacak belkide onun sadece hayalini kurman sana yetecek mutlu edecek , Bilemeyiz tabi .Elde ettiğimiz iş bir sigaradır . Bir gün emekli olacaksın .Elde ettiğin eş belkide en uzun soluklu sigaran olacak ama oda gidecek bir gün yada sen . Elde ettiğin aş, hemen bitiverir anlamazsın . Dinlediğin müzik bir sigaradır . İçtiğin içki , okuduğun kitap ,konuştuğun dostun , izlediğin filmler... hepsi bize mutluluk veren şeyler .Peki Bunların sonu olduğunu unutmamız nasıl bir ilüzyondur ? Nefret ettiğiniz her bir kimse bir zamanlar uğruna her şeyi yaptığınız insanlar değil miydi? Deli gibi güvenip ölüme yürüdüğün belkide ... Gerçek mutluluk daha farklı bir şey bence yada gerçeklik diyelim .Tüm bunlar ise günlük alınması gereken uyuşturucu gibi . Ağır Ağır ödediğimiz hayatlarda bir nebze olsun rahatlatmak için bizleri .Carpe Diem . Anı yaşamalı öyleyse nasılsa sonu gelecek çünkü
Sonsuz matematiksel bir kavram olmakla beraber 8'in yan yatmış halidir " ∞ ". Kesinliklede somut bir kavram değildir . Çok gülünç bir durum olmakla birlikte başımıza ne gelirse gelsin ama 5 ay sonra ama 5 yıl sonra dönüp gülebiliyoruz . Belkide gerçek mutluluk budur : Mutsuzluğa alışmak . Alışmış olduğun için bu durum sonsuza kadar sürebilir . Ya da en azından ölene kadar . Diğer açıdan bakmaya devam edersek , bizi mutlu eden " sigara " dediğimiz şeylere çok bağlanırsak yada çok vakit geçirirsen . kaybedeceklerin listesine bir yenisini daha ekle demektir . Evet hayat periyodik olarak kazanıp kaybetmekten ibaret . Yanlış zamanları en az zararla atlatmanız dileğiyle .

GökhanGürsoy :)
(Eski dershane hocam ve suanki çok yakın arkdasım gökhanın bir denemesi kendisi matematik öğretmeni ve yazısındanda belli kendince anlatmış. Çok begendiim bir yazısıdır.)

Üşenmedim ve baştan sonra kadar okudum. Daha ilk cümledeki vrenin 13.7 milyar ışık yılı büyüklüğüne takılarak üstelik :) Kü.üklüğümden beri kafama takılan konudur evrenin büyüklüğü acaba o 13.7 milyar ışık yılının ötesinde ne ar evrenden başka bişey mi :P

Değinilen konular harika.. Hep matematikçileri gözlüklü ve birazcık antisosyal olarak canlanrımışızdır ama durumun böyle olmadığını ilk bana @kelebek göstermişti, kulakları çınlasın. o gn bu gündür matematikçilere bakışım kökten değişmiştir :)

Gökhan Gürsoy meslektaşıma bu yazısı için kocaman teşekkürler. Ayrıca buraya ekleyen biri olarak sana da tabii ki :)

Benımde Gökhanı tanıdıktan sonra değişti hala matematıgı sevmesemde derslerinde sıkılmadan çözmeye çalışırdım :D
Dersten çok güncel konuları tartısırdık ve ondakı kafa kmsede yok okadar güzel ve bilimsel konusuyorki onunla sohbet etmeye doyamaz insan. Çok farklı fikirleri var ve kendine özgü konusma biçimi daha neler çıkar ondan kim bilir insallah yazmaya devam eder

Rıca ederim belki buraya gelmeye ikna edebilirim tanısırsınızz :)

Geri