• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

İçinizi dökün :)

• Konuyu açan Konuyu açan Aşk
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
erkek olmak doğası gereği gücü simgeliyor,erkeksen ağlayamazsın,yıkılamazsın,yılmayacaksın,sen erkeksin yaparsın..ondan sonra çıkıyor birileri...erkeksiz dünyaaaa..diye çığırtkanlık yapıyor,kolaysa gel sen erkek olda gör bakalım öyle süslenip püslenip sokağa çıkmaya benziyormu..

erkek olmak doğası gereği gücü simgeliyor,erkeksen ağlayamazsın,yıkılamazsın,yılmayacaksın,sen erkeksin yaparsın..ondan sonra çıkıyor birileri...erkeksiz dünyaaaa..diye çığırtkanlık yapıyor,kolaysa gel sen erkek olda gör bakalım öyle süslenip püslenip sokağa çıkmaya benziyormu..
Bunu erkekler tarafından canı yakılmış kadınlar söylüyor ama.. "Erkekler olmadan da yaşayabilirsiniz, sırf biriyle olmak için katlanmayın, çalışın, kendi ayaklarınızın üstünde durun" diyorlar. Ülkede her gün kadın cinayeti, tecavüz, çocuk gelin haberi okuyoruz. Haksızlar mı sizce yani? Süslenip püslenip sokağa çıkmak mıdır kadının tüm yaptığı, güç erkeğe mahsus mudur? Karışmayayım dedim ama çok üzülüyorum hala böyle yazıları görünce. En son Serkan İnci yazmıştı böyle bir şeyler sosyal medyada. Onun gibi düşünenler hala çok fazla maalesef.

Ülkede her gün kadın cinayeti, tecavüz, çocuk gelin haberi okuyoruz.
Sevgili nehir ,yukarıda benim yazdığım yazıya cevap olarak bunları yazman ,sanırım benim yazdığımı yanlış yorumlamandan kaynaklanıyor,bu söylemler ne onayladığım nede kabul edebileceğim bir şey,bunlara karşı çıkmak için kadın olmaya gerek yok insan olmak yeterli sanırım,evet toplumumuzda böyle şeyler maalesef var ama yine aynı toplumda kadını ayaklar altına alıp rezil eden kadınlarda var,güçlü bir kadını bir erkekten çok bir kadın kabullenemiyor,çekememezlik kadının kendi içindeki sorun,ve emin ol toplumda kadın kadar hatta daha çok mağdur olan babalarda abilerde atalarda var...bu ülkede 20 yaşında ölmek zorunda olan bir gençle,inşaatlarda çalışmak için gurbete çıkmış inşaattaki penceresine naylondan cam yapmış yaşayan erkeklerde var,,canı pahasına evindeki karısına kızına harçlık çıkarmaya çalışan erkekleri görmezden gelmekte sanırım ciddi haksızlık olacaktır..

Ülkede her gün kadın cinayeti, tecavüz, çocuk gelin haberi okuyoruz.
Sevgili nehir ,yukarıda benim yazdığım yazıya cevap olarak bunları yazman ,sanırım benim yazdığımı yanlış yorumlamandan kaynaklanıyor,bu söylemler ne onayladığım nede kabul edebileceğim bir şey,bunlara karşı çıkmak için kadın olmaya gerek yok insan olmak yeterli sanırım,evet toplumumuzda böyle şeyler maalesef var ama yine aynı toplumda kadını ayaklar altına alıp rezil eden kadınlarda var,güçlü bir kadını bir erkekten çok bir kadın kabullenemiyor,çekememezlik kadının kendi içindeki sorun,ve emin ol toplumda kadın kadar hatta daha çok mağdur olan babalarda abilerde atalarda var...bu ülkede 20 yaşında ölmek zorunda olan bir gençle,inşaatlarda çalışmak için gurbete çıkmış inşaattaki penceresine naylondan cam yapmış yaşayan erkeklerde var,,canı pahasına evindeki karısına kızına harçlık çıkarmaya çalışan erkekleri görmezden gelmekte sanırım ciddi haksızlık olacaktır..
Tabii ki zor şartlar altında hayatını kazanmaya, ailesini geçindirmeye çalışan bir sürü insan var. Ama demek istediğim, 20li yaşlarında karısı tarafından dayak yiyerek öldürülen erkeklerin sayısı eminim ki çok azdır. Dayak, cinayet falan uç örnekler gibi geliyor ama kadına bakış açısıyla ilgili işte. O değişse, bunlar da azalacak. Kadınlar durup dururken "erkekler ölsün" falan demiyor ki. Benim şahsen hiçbir derdim yok kimseyle. Kadınla erkek eşit olsun istiyorum sadece. Kadınlar da okutulsun, çalışıp ailesine destek olsun mesela. Sene 2015'te hala bunları yazıyor olmak da çok garip. Zaten olması gereken şeyler aslında.
Kadınlar arasındaki çekememezlik de bu düzende bir şekilde hayatta kalmaya çalışmakla, öyle görüp öyle yetiştirilmekle ilgili herhalde. Ben inanıyorum, kadınların birbirini savunduğu, kendini ezdirmediği, değerinin farkına varıldığı günler de gelecek :)
Yanlış yorumlamaya gelirsek de bence yanlış yorumlamaya çok açık cümleler seçiyorsunuz :) Oradaki "erkek doğası gereği gücü simgeliyor", "kolaysa sen erkek ol", "süslenip püslenip sokağa çıkmaya benziyor mu" yu tek tek ayırdım, en geniş ve ılımlı bakış açımla yazdım :) Evlisiniz ve anladığım kadarıyla eşinizle birbirinizi seviyorsunuz. Yani iyi kötü kendinize bir düzen oturtmuşsunuz, hayatınızı birbirinize göre şekillendirmişsiniz. Doğal olarak kadınlara bakış açınızla ilgili yorum yapmak bana düşmez. Kimeye düşmez. Eşinizle sizin aranızda. Ama bir kız çocuğu babasısınız ve onun kendi ayakları üstünde duran, güçlü biri olmasını eminim istersiniz. Bu yüzden seçtiğiniz cümleler çok önemli çünkü baba figürü olarak onun hayatını inanılmaz etkiliyorsunuz şu an ve her cümleniz onun bilinçaltına yerleşiyor. Şiddeti falan savunmadığınıza eminim ama demek istediğim seçtiğimiz cümleler ve bakış açımız da en az davranışlar kadar önemli . Neyse çok uzattım yine galiba :P

madem benim aile babalığım konu oldu bu bana cevap hakkı veriyor:) evet sevgili nehir en büyük idealim kendi ayakları üzerinde duran bir kız çocuğu yetiştirebilmek,içinde yaşadığımız toplum kadını bir meta gibi görmeye devam ettiği sürece ,biz duyarlı babaların babalık mesleği dahada zorlaşıyor,evet ben evliyim ve eşim bir öğretmen,ekonomik anlamda aileye katkısı benden daha fazla..ben olmasamda kimseye muhtaç olmadan yaşayabilir..o yüzden sevgili nehir ayakları üzerinde durabilen kadına en çok ihtiyacı olan diğer cins olan erkek..sadece lokal gerçekleşen bir olayda tüm erkekler bunu böyle yapar diyerek geneleme yapmasak biraz daha empati kurabilsek her iki insan cinsi içi dünya daha yaşanılır bir yer olurdu,unutmayalımki her birimiz bir anneden bir babadan dünyaya geldik..hiç birimiz çiçek poleniyle döllenmedik :)..

Hayır, bir daha o yolu sadece hafta sonu için gidemem. Hesap yaptım kitap yaptım yolun eziyeti geçirilen hafta sonu eğlencesinden daha ağır. Lütfen kusura bakma. :)

madem benim aile babalığım konu oldu bu bana cevap hakkı veriyor:) evet sevgili nehir en büyük idealim kendi ayakları üzerinde duran bir kız çocuğu yetiştirebilmek,içinde yaşadığımız toplum kadını bir meta gibi görmeye devam ettiği sürece ,biz duyarlı babaların babalık mesleği dahada zorlaşıyor,evet ben evliyim ve eşim bir öğretmen,ekonomik anlamda aileye katkısı benden daha fazla..ben olmasamda kimseye muhtaç olmadan yaşayabilir..o yüzden sevgili nehir ayakları üzerinde durabilen kadına en çok ihtiyacı olan diğer cins olan erkek..sadece lokal gerçekleşen bir olayda tüm erkekler bunu böyle yapar diyerek geneleme yapmasak biraz daha empati kurabilsek her iki insan cinsi içi dünya daha yaşanılır bir yer olurdu,unutmayalımki her birimiz bir anneden bir babadan dünyaya geldik..hiç birimiz çiçek poleniyle döllenmedik :)..
Estağfurullah bu üslupla olduğu sürece her zaman cevap hakkınız var, sohbet ediyoruz şurda :)
Tabii ki hiçbirimiz çiçek poleniyle olmadık ama zaten zor olan çocuk yapmak değil, yetiştirebilmek..
Benim anlatmaya çalıştığım şey olayın dediğiniz gibi lokal olmadığı ve birilerinin davranışıyla değil herkesin bakış açısıyla ilgili olduğuydu. Önceki mesajda yazdıklarınız bana sizin de kadını meta olarak gören gruptan olduğunuzu düşündürttü. Demek ki ben yanılmışım, öyle olmadığınıza sevindim :)

İnsanlarla çok içli dışlı olmamak gerekiyor, kimden ne geleceğini bilemiyorsun.
Artık tek gerçek dünyam hayaller alemim olsun istiyorum . İnsanları tanıdıkça kendimden uzaklaşmaya başladım çünkü. Özlüyorum kendimi.
Artık kim ne derse desin, nezaket falan dinlemeyip karşılığını vereceğim saygısız ve ciddiyetsiz cümlelerin. Gülüp geçmeyeceğim. "saf" gibi görünmemek adına.
Herkes ne kadar çocuk gibi, koskoca adamlar bile olgun bakamıyor hayata. Hepsinden nefret ediyorum.

Geri