• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Kış mevsimi fotoğrafları

Adaçayı

Soğuk algınlığı ile özdeşleşen bu bitki çayı, öksürük ve boğaz ağrısı tedavisi için çok etkilidir. Adaçayını limonla tükettiğiniz takirde C vitamini desteği alabilirsiniz. Adaçayını kaynatmayın, kaynamış suya yaprakları atın ve 5-7 dakika demleyin. Limonla tatlandırabilirsiniz.
 
Her ne kadar ilkbahar ve yaz mevsimlerinde en zengin, en renkli çiçekler ile karşılaşsak da kışın kendine has güzelliğini inkar edemeyiz. Çıplak ağaç dalları ve kurumuş yapraklar her ne kadar romantik görünse de bahçesini ya da balkonunu kışın da çiçek açtırmak isteyen kişiler yazımızı okuyarak kış çiçeklerini öğrenebilirler.
Kış mevsiminde de çiçek açan hercai menekşe, kış nergisi ve çuha çiçeği soğuk günlerde bahçesini ya da balkonunu renklendirmek isteyen kişiler için çok uygun. Soğuğu seven, kardan dahi etkilenmeyen ama sıcak olunca da küsen ve güzelliğini kaybeden bu çiçeklerin bakımı ise oldukça kolay.
 
Hercai Menekşe

En sevilen balkon çiçekleri arasında yer alan hercai menekşe, Avrupa kökenli ve soğuğa oldukça dayanıklı bir bitkidir. Eksi 20 derecede daha güzelliğini yitirmeyen ve dayanıklı halinden ödün vermeyen hercai menekşe, her türlü toprakta rahatlıkla yetiştirilebilir. Hatta bahçe taşlarının arasında küçükbir alanda dahi yetiştirilebilir.
Suyu çok seven bu bitkinin toprağınadaha verimli çiçek açması için kil, çürümüş yaprak ve gübre eklenebilir. Hercai menekşe, güneşi sever ama sabah güneşi onun için daha kıymetlidir. Bu çiçek sıcak alanlardan uzak tutulmalı ve serin yerlerde yetiştirilmelidir.
 
Vücudumuz soğuk havalar boyunca diğer mevsimlerden daha farklı bir beslenme şekline ihtiyaç duyar. İçgüdüsel olarak kışın yeme isteğimizin daha da artması, daha ağır, yağlı ve iç ısıtıcı besinler tüketmek istememiz bundan kaynaklanır. Peki, kışın vücudunuzun ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde karşılamak için nasıl beslenmek gerekiyor?

1- İçinizi ısıtacak yiyecekler tüketin. Sıcak sütle hazırlanan yulaf ezmesi, mercimek ve kuru fasulye gibi yiyecekler tüketildikleri zaman vücudu içeriden ısıtırlar. Kırmızı biber, karabiber, zencefil, tarçın, karanfil, kakule, rezene ve anason gibi iç ısıtıcı baharatlar kullanabilirsiniz. Kışın en sevilen gıdaları arasında yer alan çorbaları da es geçmeyin. Öğünlerinizde özellikle kış sebzelerinden yapılmış çorbaları tüketmeye özen gösterin.
 
Geri
Top