Kitaplarda Altını Çizdiğimiz Cümleler

"Bir bardak su içinde bir damla zeytinyağı gibiyim, ne karışabiliyor, ne dibe çökebiliyorum." YKK Yaban

*"Aşk yolunda verdiğin kayıpları lütuf kabul et;hedef Allah aşkıdır."

Allah her zaman başvurabileceğiniz en güvenilir mercidir.Hiçbirşeyi eksik bırakmadan kendisine emanet edilen işleri tamama erdirir.İnsanlar birşeyi yaptıklarını sanırlar ama aslında herşeyi yapan O'dur...Kendisine emanet edilen her işi en iyi şekilde yapar.SENİN İÇİN EN HAYIRLI OLANI VE KENDİSİNİ EN ÇOK MEMNUN EDECEK OLANI YAPAR."

Aşk konusunda kimse yalan söylememeli.Aşkın bir başkasını sevmek olduğunu söylemek koca bir yalandır.Aşk karşılıksız yaşanamaz.Buna en büyük itiraz karşılıksız seven insanlardan gelir.Ancak onlar da en azından fantazilerinde aşklarına karşılık bulmadan yapamazlar.Aşkı besleyen sevilme önemsenme duygusudur.Aşk bu anlamda bir başkasının dünyasında varolma çabasıdır. Kendi varoluşunun bir başka varoluş tarafından onaylanması ihtiyacıdır.Bir çift gözbebeğinde yansıma varoluş kazanma ihtiyacıdır.Bir başka varoluşun içinde iyi bir yeri olduğuna inanmayan bir insanın aşkı biter.Bir de bir başkasının o kadar da önemsenecek biri olmadığını farketmek aşkı öldürür.

Aynalar Koridorunda Aşk/Mustafa Ulusoy

Alemde sevgiden büyük bir umut da, sevgiden öte bir korku da yoktur. Sevgiliden korkmak, korkunun en yüksek derecesi, sevgiliden umut etmek umudun en yüksek kertesidir. Sevgilisi olmayan biri, yaşadığını sansa da yürüyen ölüden ibarettir.

OD/İskender Pala

Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! istediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.

Tebrizli Şems (Elif şafak-Aşk)

Sözlerimle Muhammed'i güzelleştirmedim, Muhammed'le sözlerimi güzelleştirdim..

Bu bir kitap cümlesi değil ama hayatımda okuduğun en güzel kitabın yazarının sözleri..
Hz. Muhammedin Hayatı / Martın Lıngs

Ey göz Sen ikisin, ben birim.iki kisinin bir ferde saldırıp onu öldürmesi zulüm degildir de nedir?..şimdi ağla o halde, ettigin zulmün cezasini cek bakalım..

Kitab-ı Aşk/ İskender Pala

Sevgi bir bakış, bir gülüş müydü bazan; bir akış bir koşuş muydu?. Sevgi gönül kumaşında bir nakış mıydı?

Kitab-ı Aşk/ İskender Pala

Bir kerre dokunsan teline saz-ı derunun / Bin türlü nevazişle düzelmez bozulunca...

Katre-i Matem/ İskender Pala

Minicik çocuk ellerimi avucunun içine hapsettiğinde, yüreğim yüreğinde eriyordu babacığım. Parmaklarım büyüdü diye mi tutmuyorsun artık ellerimi? Keşke hep küçük kalsalardı....

Canan Tan/İz

Cem Şancı /Author 12 Dilber ' Kitabından..

Fark ettim ki, cümleler kıskanç metresler, kelimelerin her biri gizli kaçamaklarmış, küçük küçük ihanetlermiş. Her cümleyi kurarken, onunla kırabileceğiniz bir kalbi, bir sevdiğinizi düşünerek yazamıyormuşsunuz. O yüzden yazmaya başlamadan önce sevdiklerinizi öldürmeniz gerekiyormuş.

Bu kitabı okumadım..Ama adını çok duyuyorum listemde .Satır hoşuma gitti paylaşmak istedim..

Geri