• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA
Kaynak ikonu

Oto Servis Programı 1.0

İndirmek için giriş yapınız
Valla biraz acele olursa çok sevinirim kaç gündür benden rapor istiyorlar sallayıp duruyorum bir rapor çıkarmam lazım ilgilenirsen çok sevinicem yoksa excell de form hazırlayıp hepsini tek tek elle girmem gerekicek.

Bir arkadaş için yaptığım ve belki birilerinin işine yarar diye yayınladığım ücretsiz bir program. Bu yüzden yapacağım değişiklikleri bir tarihe bağlayamam, takdir edersiniz ki başka önceliklerim var.

Ancak programda excel çıktısı zaten alınabiliyormuş, bu özelliği eklediğimi bile hatırlamıydum. Şimdi elimdeki bilgisayara kurup baktım bu özellik mevcut. Rapor sayfasında iken "Veri ver" adlı butona tıklayın ve 3. sıradaki "Excel tablosu (OLE)..." seçeneğini seçip raporu Excel formatında alabilirsiniz.

hOCAM KUSURA BAKMA BİZ SENİ SANIRIM BİRAZ ÜZDÜK. SAMİMİYETE GÜVENDİĞİMİZ İÇİN BİRAZ ISRARCI OLMUŞ OLABİLİRİM. ZATEN RAPOR SAYFASI FALAN DA GÖRMEDİM HALEN SANIRIM FARKLI YERLERE BAKIYORUZ AMA NEYSE VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİZ

Hocam estağfurullah öyle algılamadım :)

Excel formatında çıktı alabilirsiniz programdan. Bunun için;

* Ayarlar penceresinde "Yazıcı Önizleme Pencerelerini Göster" seçeneğini seçili hale getirin Böylece "YAZDIR" butonuna tıkladığınızda önizleme penceresi aktif olur.

* Önizleme penceresinde iken alttaki resimde gösterdiğim butona (Veri ver) tıklarsanız küçük bir açılır menü karşılar sizi.

* İşte buradan "Excel Tablosu (OLE)..." seçeneğini seçin ve istediğiniz yere kaydedin. Excel dosyanız hazır.

255rfpi.webp

program gerçekten güzel.Allah razı olsun. ama bişey soracam. mesela x tarihinde bi araç geldi ve bunu kaydettim. bu araç başka bi tarihte daha geldiğinde yenidenmi tüm bilgileri girmeliyim yada bir önceki kartın üzerinemi yazdıracam. dolayısıyla eski yapılanlar kaybolacakmı? ben aynı araca başka tarihde kart açmayı bulamadım. birde yapılan işlemler kısmına sürekli tektek yazıp save mi demeliyim. bu excel gibi sadece enter yapıp bi alt satıra kendisi otomotik geçse nasıl olur.

yani bir plaka için cari hesap açarak müşteri takip kısmına müşteri ismi v.s. kendi alacak, ayrıca rapor istediğimde o plakalı aracın servise hangi tarihlerde girdiği ve neler yapıldığı yazsa ne süper olur.

İnanın muhasebe işlerine son derece yabancıyım. Bir arkadaş bana kendisine göre istediği bilgileri ve hesaplama yöntemlerini iletmişti ben de ona göre yazmıştım programı. Yoksa uzmanı olmadığım bir konu muhasebe olayı. Daha sonra program belki başkalarının da işine yarar diye downloada sunduk. Şimdilik bu şekilde yani.

yok yanlış anlamışsınız. demek istediğim 34 ABC 34 plakalı araç bugün geldi, yapılanları falan yazdım.tamam. ama bir ay sonra tekrar geldiğinde plakaya tıkladığımda yeni sayfa açabilirmi. eski bilgilerin kaybolmasını istemiyorum. öyle olursa hakkaten tam olur. program satılır bile

Geri