Kitaplarda Altını Çizdiğimiz Cümleler

''Yüzlerce örnek verebilirim. Mesela en büyük çatışma kendimizi görme şeklimiz ve başkalarını görme şeklimiz arasındadır.Örneğin,biz tartışıyor olsak ve sen bana bağırsan,bunun sebebinin senin öfkeni kontrol edememen olduğunu düşünürüm.Fakat ben sana bağırsam,bunun sebebini kendi öfke kontrolsüzlüğüm değil,senin kışkırtman olarak görürüm.Bağırmamın uygun bir tepki olacağı ve senden kaynaklanan bir şey...''
''İkimiz de benim sorunlarıma benim durumumun ,ama senin sorunlarına kişiliğinin sebep oldugunu düşünecek kadar köşeye sıkışmış görünüyruz.''

John Vendon/Aklından Bir Sayı Tut

"Bu dünyada sana kötülük yapmak isteyen insanlar çıkacak karşına ama unutma ki iyilik yapmak is+eyenler de çıkacak. Kimi insanin yüreği karanlik, kimininki aydınlıktır. Geceyle gündüz gibi! Dünyanin kötülerle dolu olduğunu düşünüp küsme, herkesin iyi olduğunu düşünüp hayal kırıklığına uğrama! Kendini koru kızım, insanlara karşı kendini koru!"Zülfü Livaneli, Serenad ..*

"Bu dünyada sana kötülük yapmak isteyen insanlar çıkacak karşına ama unutma ki iyilik yapmak is+eyenler de çıkacak. Kimi insanin yüreği karanlik, kimininki aydınlıktır. Geceyle gündüz gibi! Dünyanin kötülerle dolu olduğunu düşünüp küsme, herkesin iyi olduğunu düşünüp hayal kırıklığına uğrama! Kendini koru kızım, insanlara karşı kendini koru!"Zülfü Livaneli, Serenad ..*
Babannenin torununa en güzel nasihatı. Şimdi okudugum kitaptan önce okumuştum güzel okunabilir kitap.

İnsan Dediğin Nedir ki? Sadece Bir Nefes, Var mıdır Başka Emaresi? Bir Nefes Aldım Aşk Pazarından. Ama Kanımla Aldım. Ateşin İçinde Yürüyerek Aldım. Nefesimi, Nefesin Sahibinden Başkasına Satmam...

Sinan Yağmur - Aşk'a Yolculuk VEYSEL KARANİ

Aşk yolculuğunun yakınlık ve uzaklık mesafesi olmaz. Aşk yolunda olanın, "Ya bulamazsam?" derdi olmaz. Sen yola düşmeden bir bak bakalım yüreğine, yol sana kısmet olup düşmüş mü?

Sinan Yağmur - Aşk'a Yolculuk VEYSEL KARANİ

Zihnimiz durmadan ya geçmişte ya gelecekte takıldığı için;
bizler aslında hiçbir zaman şu ''an'' da duramıyoruz.
Türkçede zaman ekleri bu kadar zengin olsa da;
bizim hayatımızda ''şimdiki zaman ''ebediyen eksik gibi.
Şu andan mahrum kal...mışız ama haberimiz yok.
Ve söyleniyoruz bol bol.
Şikayet etmek, en sevdiğimiz dil jimnastiği.

|Elif Şafak / Firarperest

"Şu fani dünyada herhangi bir şeye ihtiyacım olduğunda yanımdaki dostlarımdan ve arkadaşlarımdan bir tek cümle duymak istedim, bir tek cümlenin hasretiyle yandım tutuştum, helak oldum, derbeder oldum: Ne demek dükkân senin!

Ama o sahte arkadaşlardan, o yalancı dostlardan, o zalimlerden, o kadir kıymet bilmeyenlerden, o vefasızlardan tek bir cümle geldi: Olsa dükkân senin!"

Olsa Dükkan Senin kitabından ..

''Eğer senin hayatın güzel geçtiyse, ölüm onu en son noktaya kadar güzelleştirir. Eğer senin hayatın aşk dolu bir hayat olmuşsa ölüm sana aşkın en uç deneyimini yaşatır. Eğer hayatın meditasyonla dolu olmuşsa, ölüm sana nihai bilinci getiri...r. Ölüm sadece bir şeyleri çoğaltır; tabii eğer hayatın yanlış bir hayat olmuşsa ölüm onu da çoğaltacaktır. Ölüm dev bir büyüteçtir. Eğer sadece öfke içinde yaşamışsan ölürken sadece içindeki cehennemi, içindeki ateşi görürsün. Eğer kin dolu bir şekilde yaşadıysan ölüm kini büyütür. Ölüm ne yapabilir? Ölüm büyütür, yansıtır ama her şeyin sorumlusu sensin. Ölüm sadece yansıtan bir olaydır. Ölümden nefret etme. Yoksa ölümü kaçırırsın, hayatı da öyle. ''

Osho, Duygusal İyileşme

Geri