Kitaplarda Altını Çizdiğimiz Cümleler

"Satranç hayat gibidir David," demişti babası. "Her parçanın kendi işlevi vardır. Bazıları zayıftır, bazıları ise güçlü. Bazıları oyunun başında işe yarar, bazılarysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın. Aynen hayatta olduğu gibi, satrançta da skor tutulmaz. On parçanı kaybedip, yine de kazanabilirsin oyunu. Satrancın güzelliği budur işte. İşler her an tersine dönebilir. Kazanmak için yapman gereken tek şey tahtanın üzerindeki olası hamleleri ve anlamlarını iyi bilmek ve karşındakinin ne yapacağını kestirebilmek."
Adam Fawer, Olasılıksız

....
Üniversite de bir konferansta Müjdat Gezen'e bir soru gelir. Konu Atatürk ile ilgilidir. Genç oğlan sorusunu sorar...
"Mesela genç oğlanlara merakı olduğu söylenir" O anda bütün kafalar ondan bana döndü. Ne diyeceğim diye. Böyle zamanlarda sağ omuz perim benim aklımı çabuklaştırır. Saniye aksatmadan çocuğa cevap verdim : "Bunu ilk kez duyuyorum... Ama eğer öyle idiyse sen o treni kaçırdın." dedim... Salonda alkış durmuyor ;;)
Naftalin bozulmuşsa / Müjdat Gezen

“Kitaplarda kendimize rastladığımızı sandığımız yerlerin altını çizeriz.”

Metin Üstündağ

''Kendini sürekli anlatmak zorunda hissetmek zor. Anlatmaktan vazgeçip içine kapanmak daha da zor. Her ikisini de yaşıyoruz. Yavaş yavaş özgüvenimiz törpüleniyor, kendimizden vazgeçiş başlıyor, dönem dönem hırs basıyor, yeni hedefler konuyor, koşuluyor yolda vazgeçiliyor. Bazen de hedefe ulaştığında asıl sorunun devam ettiğini görüyorsun. Hedef sadece seni oyalamış oluyor. Katlanma kat sayını artırıyor.''

Aret Vartanyan - Gerçekten Yaşıyor Musun

...Kişioğlu hikayecilikten kurtulamaz. Kendi hikayeleri ve başkalarının hikayeleri arasında yaşar. Başına gelen her şeyi, hikayeler içinde görür. Hayatını, sanki anlatıyormuş gibi yaşar...
Jean Paul Sartre - Bulantı

“Beni engelleyenin olgular olduğu pek söylenemez , bir korku , aşılabilmesi olanaksız bir korku var ; mutlu olmaktan korkmak , daha yüce bir amaç için kendime acı verme tutkusu ve buyruğu .”

Franz Kafka - Dava

"Yapabileceğin tek şey hayatın muhteşem akışına uyup gelen günün önüne çıkaracağı muhteşemlikleri yaşamak. Her yaşadığın seni sen yapan mozayiğin bir parçasını oluşturur. O yüzden hiçbir zaman tesadüf diye birşey yoktur.”

Erkan Sarıyıldız - Kırkıncı Tohum

“Evlat her şey olması gerektiği gibi olur, ne eksik ne fazla. Bazen içindeyken anlayamadığımız şeylerin aslında birbirine bağlı parçalar olduğunu sonradan anlarsın. Mozaik içindeki bir taşı eline aldığında hiçbir anlam ifade etmezken diğerlerinin yanında tam yerine yapıştırdığında bütünün eksiğini tamamladığını görüp şaşırırsın."

Erkan Sarıyıldız - Kırkıncı Tohum

“Bir şeyin nasıl sonuçlanacağını bilmemek, onu yapmamak için bir neden değildir.” S- 345

Tanrı'nın Unutulan Çocukları - Craig Silvey

Okuduğum kitabın, kitap özetinde kitaptan sözlere yer vermiştim ama sevdiğim sözlerden birinide burada paylaşayım :)

"Yan yana olan dostları, gözler, eller, kollar, birbirlerine bağlar. Uzakta olanları ise kalpler"

Geri