Kaynak ikonu

Okul Kütüphane (Eğitim - Kurumlar) 1.1

İndirmek için giriş yapınız
Tamam hocam. Şöyle yapın. Programı başka bir bilgisayara kurun ve Türkçe karakter sorunu yaşadığınız "Data" dosyasını kurduğunuz yeni bilgisayardaki ile değiştirin.

Sayın hocam okul kütüphane 1.1 programını indirdim.Çok teşekkür ederim öncelikle.Ancak programdaki kitap alan kodu kısmı benim işimi zorlaştırıyor.Sadece demirbaş numarası olması yeterli olacak benim için.Acaba bu kısmı kullanım dışı yapmak gibi bir imkan var mıdır?Çünkü ödünç kitap vermede kitap alan kodunu istiyor.Ben bu özelliği kullanmak istemiyorum, şimdiden teşekkürler.

Hocam geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Birkaç gün rahatsızlığım nedeniyle siteye giremedim.

Okul kütüphanelerindeki uygulama bu şekilde olduğu için kitap alış-veriş olayı alan koduna göre ayarladım hocam. Eğer okul kütüphanesi için değil de sınıfta kullanmaksa amacınız aynı programın sınıfa uyarlanmış ve birkaç özellik eklenmiş versiyonunu indirebilirsiniz. Sınıf Kütüphane programında kitap alışverişi için 4 haneli kod kullanılıyor.

Estağfirullah, geçmiş olsun.Ben okul kütüphanesi için kullanacağım.Ama kütüphanemiz fiziki olarak çok düzenlemeye müsait değil.Bir köy okulunda öğretmenim ben.Sınıf için hazırladığınız tam benim işime yarayacak şekilde aslında.Ama onun da 1000 kitap sınırı varmış galiba formlardan okuduğuma göre.Şuan bin kitabımız yok aslında ama ileride olursa diye okul için hazıladığınız programı istemiştim.Aediğim gibi onun da alan kodu kısmı biraz işimi zorlaştırıyor.Çünkü kitap alıp vermede alan kodunu soruyor.Çok uzattım kusura bakmayın.Sanrım bu alan kodunu devre dışı bırakmanın çaresi yok.İlginiz için teşekkürler.

Yok hocam 9999 adet kitap girebilirsiniz sınıf kütüphane programına,

Okul kütüphane programındaki ilgili alan tüm programın geneline yaygın. Yani o alanda değişiklik yapmak programı yeniden yazmak gibi külfetli olacak, sıralamalar, kitap alış-verişleri, demirbaştan düşülenler vs vs hep bu alan ile ilintili. Sıradan bir değişiklik olsa hallederdik ancak bu şekilde maalesef.

okul kütüphane programınızı kullanıyorum. demirbaş No'ya 999 üzeri sayı girebiliyoruz, ancak ALAN/RAF KODU bölümüne 201/999 giriliyor ancak 201/1000 girilemiyor, bunu nasıl çözebilirim.... yardımcı olursanız sevinirim, kitap sayımız 1000e gelmek üzere, zor durumdayız. bu kısıtlamayı nasıl kaldırabiliriz. cevabınızı bekliyorum. teşekkürler.

Demirbaş no bölümüne istediğiniz şekilde sayı girebiliyorsunuz yani sınırsız şekilde kitap kaydedebiliyorsunuz.

Kitap alış-veriş işlemi ise ALAN/RAF koduna göre yapılıyor. Kitaplarını alan kodlarını düzenli tutuğunuzda her alan için 999 kitap demektir ki bu okulumuz kütüphanesi oldukça zengin olmasına rağmen bu sayıya ulaşmıyor. Alan koduna göre kitapları düzenli şekilde gruplamalısınız hocam. Bu bölüm üzerine kurulu tüm program o yüzden ALAN/RAF KODU bölümünde herhangi bir değişiklik yapamam şu an, programı baştan yazmak gibi uğraştırır.

Örneğin 20 adet alan kodu belirlemeniz 20 x 999 adet kitap girmeniz anlamına gelir.

öneri: istatistikler bölümünde en çok kitap okuyan öğrencilere tıklandığında hangi kitapları okudukları görülebilirse mükemmel olur.
ayrıca üye kaydı yaparken fotoğraf da ekleyebilsek güzel olur.
şimdiden teşekkürler

Geri