Kaynak ikonu

Okul Kütüphane (Eğitim - Kurumlar) 1.1

İndirmek için giriş yapınız
valal çok işe yaradı bugün müfettişler sordu programın böyle bir özelliği varmı diye ben de vardır sanırım dedim. Çünkü yeni krnelerdeöğrencilerin okuduğu kitap sayısı belirtilecekmiş sanırım. Yani çok sağol senin sayende bu basit olcak.

HOCAM BEN DERSANE İÇİN KULLANDIM.üye kaydederken istediğim sayıyı verebiliyorum öğrenciye.(ör:660).ancak kitap verirken üye no kısmına 6 yazar yazmaz "üye bulunamadı.gerçekten de 6 veya 66 nolu üye yok.neden direk 660 giremiyorum.oysa o numarada üye var.lütfen acil...

Şu an program kurulu değil ancak üye kaydederken belli bir karakter sayısına (galiba 4 basamaklı sayıy otomatik olarak tamamlıyordu diye hatırlıyorum. Üye kaydederken örneğin 15 numaralı üye 0015 diye kaydedilir. Siz de kitap alışverişi sırasında üye numarasını 0 ile 4 basamaklı sayıya tamamlayarak yazarsanız sorun yaşamazsınız.

15 numaralı öğrenci için 0015 gibi.

Size web kanalıyla excel de derlenmiş bilgileri programa nasıl atabilirm diye bir soru sormuştum. Sizde cevaben " 2- Excelde hazırlanmış kayıtları ben yine kendi hazırladığım basit bir programla veritabanına aktardım ancak kullanımı size zor gelecektir" demişsiniz. Daha ayrıntılı yrd olabilirmisiniz. teşekkür ederim 317 kd

Hatırlıyorum hocam. adresinde program başlığı altında sormuştunuz.

Okulumuzda 3500 kaydın programa girilmesi gerekiyordu. Bu durumda sadece kendi kullanımım için bir arabirim programı yazmıştım. Bununla exceldeki verileri access veritabanına aktarmıştım. Tabii kendim için yazdığım için de programın içinde açıklayıcı bilgiler yok. Tek bir ekrandan oluşuyor. Alttaki resim arabirim.

Excel tablonuzdaki satır ve sütun sayırlarını girdikten sonra sol tarafta işaretli "Excelden Veri Al" butonu aktif olacak. Ben örnek olarak programla birlikte bir excel tablosu ve Data.mdb dosyasını zipli dosyanın içine attım. Denemek için hemen bir uygulama yaparsınız. Daha sonra da kendi excel tablonuzdaki verileri Data.mdb dosyasına uygun şekilde düzenleyip programın olduğu klasöre atıp Data.mdb veritabanına yazdırın.

OlUşan *.mdb dosyasının içeriğini kopyalayıp program veritabanındakine kopyalayın. Program veritabanı şifrelidir. Ben şifresini PM ile size bildiriyorum şimdi. Kolay gelsin.

Hocam başka yapabileceğim bir şey yok. Sonuçta verilerinizi Data.mdb dosyasına aktarabilmiş olmalısınız. Artık oradan aynı adlı veritanına kopyalamak tamamen size kalmış. Deneme/yanılma yolu ile yapabilirsiniz.

Geri