Kaynak ikonu

Okul Kütüphane (Eğitim - Kurumlar) 1.1

İndirmek için giriş yapınız
Merhaba programı indirdim . Sorunum içindeki daha önce eklenmiş listeleri nasıl silebilirim ayrıca yeni kitap girişi yapamıyorum kısacası hiç bi işlem yapamıyorum

Slm programı yeniden indirdiğimde önceki problemler halloldu. Konuya göre arama yapılamadığını gördüm. Bunun bir çözümü var mı ? Konuya göre de arama yapılabilen freeware kütüphane programı var mı ?

Kütüphane programları raf kodlarına göre arama yapıyor. Zaten başlangıçta örnek olarak 200/123 tarzında konularına göre girişleri Sabit Bilgiler bölümüne girilmesi gerekiyor. Böylelikle hangi serinin hangi konuyı kapsadığını anlayabilirsiniz. Böylelikle örneğin 200 serisinin hangi konulu kitapları içerdiği zaten programı kullanan görevli tarafından bilincektir. Zaten kütüphane programlarının çalışma mantığı böyledir. Propramda;

- Demirbaş No,
- Alan Kodu,
- Kitap Adı
- Yazar Adı

olmak üzere 4 kriterde arama yapabilirsiniz.

İkinci olarak önceden örnek olarak girilmiş verileri Program Ayarları bölümünden topluca silebilirsiniz.

Bu programdan daha gelişmiş yada eşdeğer bir versiyonu ücretsiz bulmanız mümkün değil.

Merhaba
Programı daha öncede kurmuştum ve şimdide aynı proplemle karşılaştım. "Kitap al ver" kısmında üye no ve kitabın alan kodunu girmeme rağman "Ödünç kitap ver" butonu aktif olmuyor. Yardımcı Olursanız öğrencilerim adına çok sevinirim.
İyi Çalışmalar.

Programda hata yok hocam. Son versiyon 1.1 de öğrenci no ile kitap alışverişinde yaşanabilecek olası hataların önüne geçildi ve basitleştirildi.

Önce üyleri kaydediyorsunuz. Sonra kitapları kaydediyorsunuz ancak kaydederken format xxx/xxx şeklinde olmalı.

kitap vermek için;
* Üye No giriyoruz ve Enter yapıyoruz,
* Kitap Raf Kodunu xxx/xxx formatında giriyoruz.

Zaten doğru üye no ve raf kodunu girerseniz hem üyeye ait bilgiler, hem de kitap adı görünecektir.

Alttaki resmi inceleyin. Mutlaka bir yerde yanlış yapıyorsunuz. Öğrenci No ve Raf Kodu'nu girdiğinizde Öğrenci ve kitap detaylarını görmeniz gerek. Böylece Kitap Ver butonu aktif olacaktır.

Merhaba
Genel kullanıcıya kitap alıp verme yetkisi verdiğimiz halde, genel kullanıcı girişi yaptığımızda kitap alver butonu aktif olmuyor. Bu konuda ne yapabiliriz. Şimdiden teşekkür ederim.

Genel Kulanıcı'ya çift tıklayın. Programa girerken kullanılacak bir isim belirleyin. Sonra da şifre ayarlayın.

Son olarak ta yetki alanından "Kulanım Yetkileri" bölümünden hangi alanlarda denetim sahibi olması gerekiyorsa yetkiyi verin. (F1 tuşuna basıp tek sayfadan oluşan Yardım'ı da okuyun)

Not: Kendiniz sınırsız sayıda kullanıcı belirleyip farklı bölümlerde/farklı yetkiler verebilirsiniz.

merhabalar;
okulumuzda sizin programınızı sorunsuz kullanıyoruz fakat programla ilgili bir eksikliği ve öneri sunmak istiyorum.üyelerinde okuduğu kitapları kaydetsek çok daha iyi olacak.ben böyle bir menü eklensin istiyorum.üyeye girdiğimizde okuduğu tüm kitapları görebilelim.böyle birşey mümkünmü acaba?şimdiden teşekkürler....

Geri