Kaynak ikonu

Okul Kütüphane (Eğitim - Kurumlar) 1.1

İndirmek için giriş yapınız
sayın Yönetici, programınız gerçekten çok güzel ve kullanımı kolay çok teşekkür ederim, bizde de aynı durum var maaleesf, excel de tuttuğumuz öğrenci ve kitap listemiz var bunları programınıza aktarmak için yaptığınız programı da indirdim ama bu verileri nasıl aktarabilirim yardımcı olabilirmisiniz acaba?

Arabirim programını sadece kendi verilerim (okuldaki kayıtlar ) için yapmıştım . O yüzden tek tek nasıl kullanılacağını anlatamam. Çünkü hakikaten ciddi anlamda zaman alacaktır. Zaten bunun önüne geçmek için örnek bir excel dosyası var içinde. O dosyayı gösterip hemen veritabanına aktarım yapabiliyosunuz.

Veritabanı şifresi : kutuphane10

Deneme yanılma yolu ile exceldeki verileri aktarabilrisiniz. Zaten programın amacı başka yerden veri katarmak ya da almak değil. Kodlama sırasında kesinlikle kitapların tek tek girileceği düşünülerek hazırlanmıştı. Gerisi extralardır.

sevgili admin.ben de geçen gün sorumlusu bulunduğum okul kütüphanesine kurdum programı...gerçekten çok güzel,emeklerin için ne kadar teşekkür etsek azdır.
ne var ki şu sınıflar meselesi canımı çok sıktı.ben lisede görev yapıyorum ve üyelerin yazıldığı yerde öğrencilerin sınıflarını yazamıyorum...taksim işaretiyle bölünmüş 1'er sütun ayırmışsın sınıflar için...ilköğretim için sorun değil tani.(4/C,8/A,6/D gibi)ama ben lisede görev yaptığımdam sınıflar için bu 1'er sütun kafi gelmiyor...(11S/A, 10TM/C gibi)nasıl düzeltebiliriz bu durumu.veritabanına mı girmem lazım.oradaki tablolardan falan mı düzeltiliyo...çok basit bi metodu vardır eminim ama bilmeyen için felaket büyük bir sorun işte.
Yardım edersen sevinirim.şimdiden teşekkürler.

Daha önce bu konu ile ilgili sorun belirtilmişti ancak program ilköğretim okulları düşünülerek hazrılandığı için 8. sınıfa kadar olan sınıf ve şubeleri için veri girişine uygundu. Zaten bu soruya da bu şekilde cevap vermiştim. Muhtemelen bu başlık altındadır.

Hafta sonu vakit bulabilirsem program üzerinde birkaç güncelleme yapacağım. Bu konu ve tüm kitapların liste halinde yazıcı çıktısı olayına çözüm getirmek için.

30 Ekim 2007 - Programın 1.1 versiyonu yayında.
Bu versiyonda kullanıcı istekleri doğrultusunda 2 önemli yenilik yapıldı.

1- Üye No ile kitap verme sırasında oluşan sorun bertaraf edildi. Artık Üye No yazıp Enter tuşuna basarak üye
arayabilirsiniz.
2- Program ilköğretim okullanına yönelik hazırlandığı için sınıf girişlerinde format uygulanmıştı. Artık kullanıcı istediği formatta sınıf kaydı yapabiliyor. (Liselerde soruna neden oluyordu)

Yukarıdaki değişiklikler sizin için önemli değilse önceki versiyonu (1.0) kullanmaya devam ediniz.

Not: Yeni versiyon kurmadan önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayınız.

Değerli Yöneticimiz. Bu programda yeni düzenleme ile beraber üyenin sınıfındaki değişikliği düzelttiniz. ama bana göre eksik kalan bi son nokta var onuda halledebilirseniz gayet iyi olur. Üye sınıfı girişinde 5 karakterden fazlasına izin vermiyor. Veritabanında düzelttimmi oluyot. Onu programdan nasıl düzeltebiliriz. Yani ben 11-SOSA giremiyorum. Çünkü 5 ten sonrası kabul edilmiyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Programı daha yeni güncelledim. Ancak 5 karakterin yeterli olacağı kanaati ile o bölüm önceki gibi kaldı. Önceki versiyonla aradaki fark ise formatlı girişe son verip kullancının sınıf adını istediği gibi girmesi idi. Şimdilik bu şeklide kullanın. Hafta sonu o bölümü 10 karakter olarak değiştirip tekrar uplaod ederim.

Ancak veritabanından düzelttiyseniz ve sorunsuz kullanıyorsanız bu şekilde devam edebilirsiniz.

Geri