Konaklama ve Turizm İşletmeciliği
Konaklama ve Turizm İşletmeciliği programında turizm işletmeleri ve konaklama yerlerinin endüstri içindeki konumları, toplumsal ve ekonomik çevreyle ilişkileri ayrıntılı biçimde incelenir. Turizm kuruluşlarında temel işletme işlevlerinin yürütülmesi, hizmet işletmelerinde yönetim-örgütleme, finansman, muhasebe, hizmet operasyonları, konaklama tesislerinin yapısal tasarımları gibi temel işlevler örneklere açıklanır.
Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteleri :
GAZİ TİCARET VE TURİZM EĞİTİM FAKÜLTESİ
AKDENİZ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
ADNAN MENDERES TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
MUĞLA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
MERSİN TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
BALIKESİR TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
Konaklama ve Turizm İşletmeciliği programında turizm işletmeleri ve konaklama yerlerinin endüstri içindeki konumları, toplumsal ve ekonomik çevreyle ilişkileri ayrıntılı biçimde incelenir. Turizm kuruluşlarında temel işletme işlevlerinin yürütülmesi, hizmet işletmelerinde yönetim-örgütleme, finansman, muhasebe, hizmet operasyonları, konaklama tesislerinin yapısal tasarımları gibi temel işlevler örneklere açıklanır.
Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteleri :
GAZİ TİCARET VE TURİZM EĞİTİM FAKÜLTESİ
AKDENİZ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
ADNAN MENDERES TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
MERSİN TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
BALIKESİR TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU