• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Ayın Konuğu felsefe_mi

Efendim kimleri görüyorummmm :D @felsefe_mi hoş geldin ayın koltuğuna seni gördüğüme nasıl şaşırdım nasıl şaşırdım :P

Neyse ilk sorumu soruyorum ..Ama korkma esra erol burada değil :D

Felsefe neden felsefeee :D:D

Ooo efendim kimler gelmiş :D Bizde sana ban atmayı düşünüyorduk yarenle :D:D
Neden felsefe :D Hep Thales'in suçu Thales'in... Yok arkhe şudur, yok budur... Ne güzel mitolojik gidiyorduk hayata :D

Düzenleyen yönetici:
Yani felsefe okumayı gerçekten istedin mi? yoksa o zamanki şartlar mı buna seni itti? :)

Ben lisede sayısal öğrencisiydim. Tıp okumazsam üniversiteye bile gitmem diye aklım 5 karış havadaydı :) Biraz o dönemin şartları itti diyebilirim açıkçası ama okuduğuma pişman olmadım. İnsana çok değişik pencerelerden bakma olanağı sağlıyor bu bölüm.

Düşünce özgürlü senin için ne ifade ediyor?

Bir düşünbilimci olarak kendine has farklı bir düşüncen yada bakış açın var mı..?

Bir düşünbilimci olarak kendine has farklı bir düşüncen yada bakış açın var mı..?

İnsanların başkalarının milli ve dini değerlerine hakaret, aşağılama, küçük düşürme gibi davranışlara girmediği takdirde düşündüğünü dile getirebilmesidir. Mesela Atatürk'ü sevmeyen olabilir.(Aklım almaz bu durumu ama var tabii ki böyle insanlar) Ama sen benim sevdiğim birine hakaret edip buna düşünce özgürlüğü dersen buna kızarım... Dilden çıkanı tutmak zordur ya. O yüzden 10 düşün 1 konuş derler. Dediğim gibi kimseye hakaret içermediği takdirde insanlar tabii ki düşüncelerini ifade edebilmeli. Hepimiz dünyanın vatandaşıyız ve kimsenin kanı, kimseden daha kırmızı değil.

Muhakkak ki vardır. Mesela yıllardır şaşırdığım bir konu var. Neden mecliste eşcinseller yok? Onların da kendilerini ifade etmeye hakkı yok mu? :) Bu düşünce çoğu kişiye göre absürttür :)
Düşüncemin farklı mı herkesle ortak mı olduğunu bilmem için karşı tarafın fikirlerini dinlemem lazım :) Yani kesin bir şey demek olmaz şimdi :P

Geri