• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Ayın Konuğu felsefe_mi

Ne desem duygusal olacam =BB Merak ettim :D
sonuçta nesne kurtarıyoruz ya :D Hem cüzdanın yandığını düşünsene :( 2 tane kart, ehliyet, resim, nüfus cüzdanı :( Pöffss kim tekrar bunları çıkarmak için uğraşacak ya :(

Mantıklı yanıt verdin ama ..bana sorulduğunda benim aklıma hiç bir şey gelmedi telefonumu dedim sadece oda laf olsun diye :/

Şimdiki soruma yanıt vermeye bilirsin :)

Felsefenin temelinde dini sorgulamakta vardır . Tanrı insanların korkularından kaynaklanan bir varsayım mıdır gibi..Bizim dinimiz ise kayıtsız şartsız inanmayı emreder..Bu sende nasıl bir etki yaptı .:)

Şimdiki soruma yanıt vermeye bilirsin :)

Felsefenin temelinde dini sorgulamakta vardır . Tanrı insanların korkularından kaynaklanan bir varsayım mıdır gibi..Bizim dinimiz ise kayıtsız şartsız inanmayı emreder..Bu sende nasıl bir etki yaptı .:)

Ovv felsefenin en hassas konusuna değindin :) Ama bir yanlışı düzelteyim sadece bizim dinimiz değil, dini genel anlamda değiştiremezsin. Ben sorgulamama demiyorum. Tabii ki sorgulayacaksın. Ama dini değiştirme konusunda kızarım buna. Her inanışa bir kitap gelmiş. Alırsın okursun ve ya inanırsın ya da inanmazsın. O senin şahsi fikrindir. Yani Kuran-ı Kerimle pazarlığa oturamazsın. Allah'ım bu ayeti şöyle değiştireyim diyemezsin. O yüzden değiştirmek başka şey, sorgulamak başka şey bence.

Bende de travmalara neden olacak bir etki yaratmadı sorgulamak :)

(Ya kaç kere yazıp sildim bazı şeyleri :D Hassas konu bu :) )

Çok doğru bir açıklama evet hassas bir konu o nedenle istersen yanıtlamaya bilirsin dedim zaten :)

Bu günlük son sorumu da sorup kaçayım :)

Okuduğun en muhteşem kitap? neden ?

Evet tamda bende yavaştan sıvışmayı düşünüyordum ama cevaplayıp çıkayım :)
Böyle Buyurdu Zerdüşt kitabı... 2 kere okudum her seferinde farklı bir tat verdi... 3. kere okumayı da düşünüyorum :) Nietzsche'ye bir sempatim var... Severim keratayı :P Birde Albert Camus'nün Yabancı romanı... İnsana tokat gibi iniyor bu kitap nedense... Önce bir şey anlamıyorsun ama kitap 2 3 gün sonra etkisini gösteriyor sanki... Çok farklı diyaloglar var :)

Mesele sadece bir kaç ağaç mıdır felsefe :P
Başka sorum yok . :)

Aslında mesele gerçekten başta ağaçtı. Yani başbakan ilk başta "Tamam gençler, hassasiyetinize teşekkür ediyorum. Buraya da avm yapmayalım" diyebilseydi iş buralara gelmezdi. Ama "Ben yaptım, oldu. Benim sözüm üzerine söz olmaz" mantığı insanları çileden çıkardı... Her şey çadırında masumca uyuyan gençleri yaka paça dışarı atıp biber gazıyla böcek muamelesi yapan kolluk kuvvetlerimizden başladı. İş artık özgürlüklere, kutlanmayan bayramlara, 2 ayyaş sözüne, 11 yıllık çilenin bitmesine vardı. Yani başbakanın tavrıdır bugün bu olanlar aslında...
Ama dediğim gibi başta masumca çevreci bir eylemdi. O sözü söyleyebilseydi bugün 10 insan gözünü kaybetmeyecekti ve 4 vatandaşımız hala hayattaydı...

Geri