Bi kaygıyla bırakıp gitmişim seni en son
ne var ki susmak en güzeli
Hatta ne diyo Cansever ;
Biraz da susmaliyiz .
İnsan biseyler aramalı kendinde...
Neyse..
Bazı tesadüfler mutluluk katar gününe gunlük.Sonra belki uzun zamndir erteledigin biseyi yeniden yakalamanı sağlar
Günün sıkılganlığından kurtulmak için çıktım evden. Kalabalıkta olmak istedim. Soluklanmak için oturdugum kafenin karşısında kitapçıda ki kıza takıldı gözüm. Nerdeyse görmemle yanına kosmam bir oldu. lisedeki sıra arkadaşım
Tatlı bi muhabbetten sonra ayrıldık. Nerden nereye dusuncesiyle bi sure meşgul olduktan sonra kitaplara yöneldim.
"Çünkü en zayıf olduğum yerden sınanmış, en hassas olduğum yerden vurulmuşum. Hangi yanımdan yara alsam o yanımdan ağrımışım. Taşıyamam zannettiklerimi taşımış, taşırım zannettiklerimin altında kalmışım. İçimdeki ummanı önce sızdırmış, sonra taşırmışım."
Mimoza sürgünü /Nazan Bekiroğlu
Kaç defa okudum bu satırları bilmiyorum.
Heycanla sarıldım kitaba.Saatlerce oturdum birsuru kitap sayfalarina dokundum. Aradığım anlayışı kitaplardan bulmanın mutluluğunu özlemisim.
Belki de onlardan uzağım diyedir bunca sıkıntı
Bidee Alper gencer /Ölmek gibi sevmek . Görunce tebessum ettiren kitaplardan. Bu kitabı elime her aldığımda okuduğum bir şiiri vardır, belki de en sevdiğim şiiri..
“Dönecek bir tek yolcusu bile yoktur uğurladığım günlerin
Erken gelenleri kurşunlarım
Suya sererim leşlerini
Bekleyenler kazansın istiyorum bütün dünya harplerini
Beklemek,
Bir mektuba başlayıp yarım bırakmak kadar asil bir niyettir
Ki bir mektuba başlamak, her şeyden sevip vazgeçmek gibi bir kifayettir.”
Susmak demiştik demi başlarken uzun uzun suscaz artık seninle. Çok özleyeceğiz birbirimizi ama olsun susmalı ve okumalı..
Böyle küçük mutluluklar getircem ara ara sana .gülücükler biriktirmek için ..
Onlara bekçi olsun, kolay yitip gitmesinler diye de mutlu bi fil bırakıyorum buraya..