Kaynak ikonu

Okul Kütüphane (Eğitim - Kurumlar) 1.1

İndirmek için giriş yapınız
Sevgili hocam yapmış olduğunuz bu çalışmadan dolayı size çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. Okuma listesini yazdırma imkanımız var mı? Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Kategori : Eğitim - Kurumlar

Okul kütüphaneleri için hazırlanmış olan program ile kütüphanelerde yapılması gereken tüm işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Programın ilk çalıştırılmasında kullanıcı adı : admin, Şire 1 dir. Daha sonra başka kullanıcılara yetkiler verebilir kendi profilinizi düzenleyebilirsiniz. Program menüleri oldukça sade işlevselliği ise yüksektir.

yukarida aciklamis sevgili arkdasimiz

bu program veritabanı sifresi istiyo nedir acaba sifresi
Veritabanına direkt müdahale etmenizi önermem. Yapacağınız küçük bir hata bile programı çalışmaz hale getirebilir. Daha önce bu başlık altında defaatle veritabanı şifresini verdim. Lütfen biraz daha dikkat.

Şifre: kutuphane10

Ancak prgram arayüzünden girin lütfen verilerinizi. Veritabanına girip hata yapmanız emeğinizin yok olmasına neden olabilir.

Öncelikle ücretsiz programlar içinde en sade ve en kullanışlısı olduğunu belirteyim. Ama bir sorun var maalesef. Kaspersky bu programı virüs olarak görüyor.içinde trojan olduğuna dair mesaj çıkıyor ve programı siliyor. Bütü yorumları okudum. bir arkadaş da bahsetmiş bu meseleden. Ben programı farklı bilgisayarlarda, yeni kurulmu olanlarda denedim ama maalesef kaspersky son versiyonda torjan olarak gösteriyor.
Bunun haricinde;
istatistik bölümü daha geliştirilse iyi olur. hangi öprenci hangi kitabı almış, bilmek iyi olur.
nöbet sistemi eklense iyi olur ve habgi gün hangi öğrenci nöbetçi olmuş ve hangi kitapları vermiş bilmek iyi olurdu.
kitap listesinde kitaba sağ tıklayıp ödünç verme seçeneği fena olmazdı. aynı şekilde diğer listelerde de sağ tıklamayla farklı özellikler kısayol için iyi olurdu.
biröğrenciye en fazla bir kitap vermeyi kısıtlamak lazım

Hocam Kaspersy 7.0 kullanıyorum ve tüm programları virüs kontrolünden geçiriyorum. Son versiyonla denerim.

Ters tıklayarak kitap verme ekranına ulaşma mantıklı eğer zaman bulabilirsem eklerim. Hangi öğrencinin kaç kitap okduğu ile ilgili bölümü sınıf kütüphane programına eklemiştim. Okul kütüphane için gerekli olduğunu düşünmedim.

Nöbet sistemi oluştumadım çünkü dönemsel olarak birilerini yetkilendirdiğiniz içn sorumlu kişi belli oluyor. Böyle bir özellikte düşünmüyorum doğrusunu isterseniz.

Kaspersy'nin son versiyonunu denerim yakın zamanda.

Kaspersy son versiyonu programda trojan olduğunu söylüyordu. Program tekrar düzenlenerek yeni kurulum hazırlandı. Artık güvenle indirebilirsiniz.

Böyle bir programı hazırladığınız için çok teşekkür ederim. Okul kütüphanesindeki kitapları bu program sayesinde sağlıklı bir şekilde kayıt altına alabildim. Programın yeni ekletileriyle çıkacak halini sabırsızlıkla bekliyorum. İyi çalışmalar.

Geri