Kaynak ikonu

Okul Kütüphane (Eğitim - Kurumlar) 1.1

İndirmek için giriş yapınız
Programınız çok güzel olmuş.Tebrik ederim.Yalnız 1.1 sürümünde kitap listesinde görüntülenecek alan seçimi kısmında adet alanı ile çeviren alanı karışmış.Yani çeviren alanını gizleyince adet alanı, adet alanını gizleyince çeviren alanı gizleniyor.Bir de sınırlı kullanıcı hesabında program açılmıyor.Xpeğ sınırlı kullanıcı hesabıyla açmaya çalışınca hata veriyor ve kapanıyor.Ama aynı oturumda farklı çalıştır özelliği ile yönetici şifresi ile açınca çalışıyor.Programı sınırlı hesapta çalıştırmanın yolu var mıdır?

Programı kullanmaya başladık. çok pratik işlerimizi büyük ölçüde kolayladık,

Ancak bir sorun var ; Öğretmen üye kaydı yaptığım halde Öğretmen ödünç kitap verme bölümünde üye numarasını ilk rakamını girer girmez "Aradığınız Üye İle İlgili Kayıt bulunamadı" uyarısını veriyor.

Bilmiyorum sadece bendemi böyle uyarı veriyo

sorunla bi alakadar olursaız memnun olurum

Şu an program bende kurulu değil hocam. Ancak yanlış hatırlamıyorsam öğretmen üye id'leri 6 basamağa otomatik tamamlanıyordu öğrencilerle karışmaması için ya da 5 basamak şu an hatırımda değil. Kayıtlı öğretmen bilgileri sayfasına bakarsanız görebilirsiniz.

Örneğin öğretmen no 5 olsun. Siz ödünç kitap verirken 000005 gibi yazmalısınız.

merhaba ben önceki admin ve 1 şifresini değiştirdim.Fakat şimdi o kullanıcı adını ve şifremi bulamıyurm verileri de kaybetmek istemiyorum ne yapabilirim acil yardım.

Giriş için altta verdiğim dosyayı indirin ve zipli dosyayı açıp programın kurulu olduğu dizindeki aynı adlı dosya ile değiştirin;

Kullanıcı Adı: admin
Şifre: 1

olarak devam edebilirsiniz...

Hocam programda küçük bir yardım bölümü de hazırlamıştım. Lütfen okuyunuz. Üye ve kitap kayıtlarında kriterlere uymanız (formata uymanız) gerekiyor.

Sadece üye girişi yapıp kitapları girmemişseniz dolayısıyla kitap isimleri görünmeyecektir.

Sadece kitap girip, üye girişi yapmamışsanız elbetteki üye görünmeyecektir.

Üye veya kitap listesi zaten çıkmayacak. Üye No'ya göre ve raf koduna göre kitap alışverişi yapmalısınız. İlgili No'ları girdiğinizde üye ve kitap detayları gösterilecektir.

Lütfen denemek için birkaç üye ve birkaç kitap girişi yapın ve ayarlardan gerekli ayarları yapın.

Ayrıca progamda kullanıcı yetkilendirme kısmı var. Admin olarak programa giriş yapıp deneyin. Eğer kısıtlı bir kullanıcı atadıysanız ve bu ku kullanıcı ile deniyorsanız yetkileriniz admin tarafından kısıtlanmış olabilir.

Programı sorunsuz şekilde kullanan 10.000 den fazla birim/kurum var.

Bende bir sorundan bahsedeceğim. Sizlerde de aynısı oldu mu bilmiyorum. Programı indirince virüs taraması yapıyorum. İçinde virsü olduğu için proğram siliniyor. Ben KasperSky 2009 kullanıyorum. Aslında ilk indirdiğimde böyle bir sorunla karşılaşmadım. Arkadaşım kütüphanede bu programın 1.0 kullanıyordu. Lisede çalıştığımız için programın yeni halini indirdim. Bir sıkıntı olmadı. Fakat ben programa 4500 kitap 2300 öğrenci girdim. Bir gün fark ettim ki virüs programım bu kütüphane programının kitap görüntüsünü silmiş ve ben kütüphane programına giremiyorum. Yenisini indirip kurdum. Tabi virüs taraması yapmadım. Eski kütüphane programının datası kaldığı için yenisine onu kopyalayıp yapıştırdım. Programı kurtarmış olduk fakat her virüs taramamda kütüphane programının giriş yeri olan kitap görüntüsü gidiyor . Ne yapmam lazım? Virüssüz hali varsa bana gönderin.

Geri