Kaynak ikonu

Okul Kütüphane (Eğitim - Kurumlar) 1.1

İndirmek için giriş yapınız
Eski 1.0 versiyonu yüklüydü onu silip 1.1 versiyonunu az önce yükledim veri tabanınıda yedeklemiştim. Yeniden denedim, nafile değişen bir şey yok 4 karakterden sonrasını kaydetmiyor. 9999 a kadar kaydediyor 10000 ve üstüne kayıt işlemine başlayınca kaydetmiş gibi gösteriyor, sayfa değiştirip tekrar yeni kayıt bölümüne gelince 9999 dan sonraki kayıtları silmiş olduğunu görüyorum. Bunu defalarca tekrar ettim değişen bir şey yok.Bu arada veri tabanınıda onar dedim belki faydası olur diye ama farketmedi. Kütüphanedeki kayıt sürecimiz yarıda kaldı. Acil bir çözüm bekliyorum hocam sizden. Teşekkür ederim.
10 bin kaydın üstünde deneme yapmadım. Ancak okul kitaplığında 10 bin kaydın üstünde kayıt olmayacağını da düşünmüş olabilirim programı kodlarken. Bir ara zaman bulabilirsem bakarım hocam.

Bizim için acil bir durum. Tüm kayıt işlemlerimiz yarıda kaldı. Kayıt işlemlerini bitirip son haliyle ilçe milli eğitime kaydı sunmamız gerekiyordu. Önceliği buna verebilirseniz çok memnun oluruz.Saygılar.

hocam programı kurdum elinize sağlık ama bir sorunum var kulanıcı adımı ve şirfemi değiştirmiştim unuttum yapabileceğim bir şey var mı?

hocam programı kurdum elinize sağlık ama bir sorunum var kulanıcı adımı ve şirfemi değiştirmiştim unuttum yapabileceğim bir şey var mı?
Hocam, programın kurulu olduğu dizinde bulunan veritabanını yedekleyin. Daha sonra programı kaldırıp tekrar kurun.Kurulum işlemi sonrası yedeklediğiniz veritabanı dosyası ile kurulum sonrası oluşanı değiştirin.

Eğer kitap veya üye girişi yapmadıysanızzaten silmenizde sorun olmaz.

Eski 1.0 versiyonu yüklüydü onu silip 1.1 versiyonunu az önce yükledim veri tabanınıda yedeklemiştim. Yeniden denedim, nafile değişen bir şey yok 4 karakterden sonrasını kaydetmiyor. 9999 a kadar kaydediyor 10000 ve üstüne kayıt işlemine başlayınca kaydetmiş gibi gösteriyor, sayfa değiştirip tekrar yeni kayıt bölümüne gelince 9999 dan sonraki kayıtları silmiş olduğunu görüyorum. Bunu defalarca tekrar ettim değişen bir şey yok.Bu arada veri tabanınıda onar dedim belki faydası olur diye ama farketmedi. Kütüphanedeki kayıt sürecimiz yarıda kaldı. Acil bir çözüm bekliyorum hocam sizden. Teşekkür ederim.
Programa ancak bugün gözatma fırsatı bulabildim. Veritabanına 10050 kitap kaydı yükleyip, üstüne yeni kayıt yaptım (dolsayısıyla demirbaş numrası 5 karakterli ve sorun yok) ve Demirbaş Nuraması atama konusunda herhangi bir sorun yok.

Yani 10 000 kayıt üstüne çıkabilirsiniz. Sizde nasıl bir sorun çıktığını daha net izah eder misiniz?

Programın kurulu oldu dizindeki Data.mdb dosyasını zipleyip, cerezforum@hotmail.com mail adresine iletirseniz sorunu daha net anlayabilirim.

Kolay gelsin.

Selam hocam. Programınızı yeni kurdum ve üye ve kitap kaydı yapıyorum. Ancak değişen Taşınabilir işlem yönetmeliği kapsamında kitaplara 150.15.1.1.1 (en az 12 hane) diye başlayan demirbaş numaraları verilmektedir. Bu numaraların tamamını demirbaş no yerine yazmadan raf numarası girmemizin bir anlamı olmuyor. Fakat demirbaş no girişine ancak 6 hane girebiliyorum. Bu durumun düzeltilerek hane sayısının artırılması mümkün müdür? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler dileklerimle kolay gelsin.

Yeni yönetmeliği duymamıştım hocam. Programda kitap alışverişleri tamamen raf kodu üzerine kurulmuştu. Demirbaş bölümü değiştirilebilir ancak raf kodu bölümü kaldırdığımızda bir sürü bölümü düzenlemek gerekiyor. Alan kodu konusunda bir güncelleme düşünmüyorum. Yönetmeliğin ilgili maddesini ya da nasıl bulabileceğimi yazarsanız Demirbaş bölümü düzenlenebilir.

Okul ve kurumlarımız için A B ve C demirbaş sistemi yerine geçen Taşınır Mal Yönetmeliği adı altında yeni bir yönetmelik. Bu yönetmelikte demirbaş no kitaplar için 150.15.1.1 olarak kullanılmaktadır. Ayrıca ansiklopediler için 150.15.1.1.1, sözlükler için 150.15.1.1.2, resmi kitaplar için 150.15.1.1.4 ve diğer kitaplar için 150.15.1.1.99 kullanılmaktadır. Benim sizden ricam yeni kitap kaydı yaparken açılan penceredeki "demirbaş no" bölümündeki 7 hane sınırlamasının kaldırılarak 15 ve daha fazla hanelere çıkarılmasının sağlanmasıdır. Alan kodu ve raf no bölümünde değişikliğe gerek yok ama onun da hane sayısı özellikle ikinci bölümü artırılarak ***/*** yerine ***/***** olarak değiştirilebilirse çok iyi olur. Okulumuzun kütüphanesinde yaklaşık 8.000 kitap var ve işim oldukça zor ayrıca 1000 öğrencimiz ve de 60 öğretmenimiz olduğunu düşünürseniz beni anlayışla karşılayacağınızı umuyor ilginize şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

Sayın Arkadaşım;
Proğramı yeni kurdum. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, yapmış olduğğunuz proğram kütüphanedeki iş yükümüzü büyük ölçüde azaltacağa benziyor.

Çalışmanız, emeğiniz için size çok teşekkür ediyorum. foruma da sırf size teşyekkür etmek ve bir öneride bulunmak için yeni üye oldum. (önerim dikate alınırsa ve bu noktada bir çalışma yaparsanız beni ziyadesiyle memnun edersiniz)

Proğramda Kitap Ver/Al bölümünde üyeye kitap verirken, üyenin kişsel istatistiğinin olduğu küçük bir bölüm eklene bilirmi.
Üyeye kitap verirken daha önceden hangi kitapları aldığı, almış olduğu kitapları iade edip etmediğini, o bölümden çıkmadan öğrenebileceğimiz yeni bir eklenti yapılabirirmi

Alakanıza şimdiden teşekkür ederim

Proğramda Kitap Ver/Al bölümünde üyeye kitap verirken, üyenin kişsel istatistiğinin olduğu küçük bir bölüm eklene bilirmi.
Üyeye kitap verirken daha önceden hangi kitapları aldığı, almış olduğu kitapları iade edip etmediğini, o bölümden çıkmadan öğrenebileceğimiz yeni bir eklenti yapılabirirmi
Üyelerin okuduğu kitaplarla ilgili bölüm veritabanı değişikliği yapmadan ekleyecek vakit bulduğumda. Yani şimdiden programa veri girişi yapabilirsiniz. Diğer konuya gelince. Programda üye bölümünde "Üye hakkında Notlar" diye bir bölüm var. O bölüme üyenin durumunu not aldığınızda kitap alış-verişi sırasında bir pencere açılarak sizi uyaracaktır.

Program güncelleme sırasında daha üstlerde yer alan diğer üye görüşleri de dikkate alınacak. Bir üstteki üye görüşüne göre "Taşınır Mal Yönetmeliği" değiştirilmiş ve Demirbaş No alan formatında değişiklik yapmak gerekiyor. Ancak ben bu formatın nasıl olduğu konusunda araştırmalarımda tam bir sonuca ulaşmadım. Sanırım format. XXX.XX.XX.XX.XX şeklinde olacak.

Bu format teyid edildikten sonra program üzerinde gerekli değişiklikler yapılacak. Konu ile ilgili bilgi sahibi olanlar umarım DemirBaş No alanına giriş formatının nasıl olacağı konusunda yardımcı olurlar.

Geri