Kaynak ikonu

Okul Kütüphane (Eğitim - Kurumlar) 1.1

İndirmek için giriş yapınız
Şimdi programı denemek için indirdim ve Kaspersy 7.0 (güncel) ile taradım. Herhangi bir sorun yok. Yani virüs içermiyor. Bu program sadece burda değil başta inndir.com, downloadarsivi.com gibi sitelerle birlikte yüzlerce download sitesinde de aktif durumda. İlk kez bir virüs uyarısı geldi ama sanırım sizde bir hata var. Yani program tertemiz.

Anlaşılıyor ki bilgisayarınızda exe dosyalarına ya da office programlarına bulaşan bir virüs mevcut. Programın kendisinde herhangi bir sorun yok.

Veritabanını yedekleyin. Programı kaldırın ve temiz programı indirip kurun. Daha sonra yedeklediğiniz veritabanını programın kurulu olduğu dizine atın.

Tabii bu işlemlerden önce sisteminizi bir taratın virüs varsa bilgisayarınızda aynı sonuçla karşılaşmanız olası.

İlginizden dolayı teşekkür ederim. Ben kaspersky 8.0.0 357 nin beta versiyonunu kullanıyorum. Virüs programını kaldırıp yeniden yükledim. Tarama yaptığımda bilgisayarımda silinmeyen bir heur win 32 generic isimli bir virüse rastladım. Sildiğimi düşünüyorum ama olmadı sanırım. Defalarca programı 1.1 kütüphane indirmeme rağmen netice alamadım. exe dosyalarımda sıkıntı olabileceğini söylemişsiniz. Ne yapmalıyım tam olarak bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Güncel antivirüs yazılımının olduğu ve temiz olduğunda emin olduğunuz bir bilgisayarda deneyiniz programı. Kesinlikle hata vermeyecektir program. Bu durumda bilgisayarınızı güncel kaspersky ile taratıp bulunan virüsleri silmelisiniz. Bu işlem sonunda eğer sistem dosyalarına virüs bulaşmışsa format atmak zorunda kalabilirsiniz tabiiki.

Kaspersy deneme sürümünü aktif edip kullanabilirsiniz. Bir aylık bir süre veriliyor ve her bir ayın sonunda işlemi tekrarlayarak sürekli güncel ve tam sürüm olarak kullanabilirsiniz. Uygulama için Kaspersky İçin Key Aramayın konusunu inceleyebilirsiniz.

Hocam öncelikle program için çok teşekkür ederiz. gerçekten çok işimize yaradı. benim sorum öğrencileri sınıflarına göre kaydettik. sene sonunda bu öğrencileri bir üst sınıfa aktarabiliyor muyuz? Bir de öğrenci numarasını girince öğrencinin okuduğu bütün kitaplar ve okuma tarihleri çıksa daha güzel olur gibi. Böyle bir seçenek yapılabilir mi?

Maalesef bu bahsettiğiniz özellik Sınıf Kütüphane programında var. Okul kütüphane programında ihtiyaç olmayacağını düşündüğümüz için eklememiştik :(

Arkadaşlar daha önce de yazmıştım. Programda virüs var demiştim ; ama benim c de virüs varmış format attık, sıkıntıyı hallettik. Yani programda virüs yok.
Ben farklı ama benim için önemli bir nokta hakkında bilgi almak istiyorum. Öncelikle ben kütüphaneyi dewey onlu sisteme göre tasnif ettim. 4850 kirabımız var. Bu kirapları 1 den 4850 ye kadar sıralamak yerine her alanın içinde birden başladım. Şöyle ki: 800 edebiyat bölümüne ait. 850 numarayı yabancı romanlara verdim. Kitap verirken alan numarasına göre veriyoruz. Örneğin 850/001 ya da 850/345 Ben bunu şundan solayı yaptım. Eğer kitapları geliş sırasına göre kaydedersem 850 de en son kaydettiğim kitap diyelimki 850/765 haliyle bu tasnif de 900 grubu da var ben numarayı verdim. 900 grubu deweyde tarih ve coğrafya 4850. numaralı kitabı bu bölüme yazdım. Bir müddet sonra yeni kitaplar geldi. mesela yabancı roman. 850/765 te kalan romanın yanına 850/4851 yazmam gerekecek bu sefer numara bakımından sıkıntı olacaktı. Bende her grubu kendi içinde 001 den başlattım ki yeni kitaplar geldiğinde rahatlıkla en son numaradan devam edeyim diye. Ama şimdi yabancı romanlarda 1030 ulaştım. 850/1030 yazamıyorum çünkü taksim işaretinden sonraki bölüm üç haneli . O kısmı dört ya da beş haneli yapabilir miyiz.Yardımcı olursanız sevinirim. Eğer 1 numaradan 4850 ye kadar arka arkaya numara verseydim bu sorun olmayacaktı ama bu seferde tasnifim işe yaramayacaktı. Her yeni kitapta birbirini tutmayan yan yana numaralar olacaktı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam bu konuya e-cozum.net adresinde de cevap verdim. Raf kodu mantığını xxx/xxx formatında ayarlamıştım. Bu bir çok arama fonksiyonu ve sıralamadaki kolaylık nedeniyle düşünülmüştü. Şöyle düşünelin 100 kriter kitabınız var (daha çok olabilir) ve her kriter için xxx kitap (999) kitap girebilirsiniz. Bu da demektir ki programa 100.000 adet kitap ve daha fazlası rahatlıkla girilebilir.

xxx/xxxX şeklindeki yeni düzenleme programdaki bir çok bölümün de değişmesini gerektirdiği için bu tür bir değişiklik düşünmüyorum. Zaten kütüphaneniz çok büyük ve çok sayıda kitabınız varsa programı önermem. Örneğin 15.000 ve daha üzerindeyse bu program bu kadar kayıttan sonra yavaşlayacaktır. Küçük orta ölçekli (kitap sayısı 15.000 ve altı) kütüphaneler için ücretsiz olarak yazılmış bir programdır.

Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Ben İlk üç haneye dewey numarasını daha sönraki üç haneye de grubun içindeki sıra numarasını verdiğim için sıkıntı oldu. Kitapları geldiği gibi kaydetmeye devam etseydim hiç sıkıntı olmayacaktı. bu seferde öğrenciler kitapları bulmakta zorlanıyorlar. bende tasnif ettim. Böyle bir sıkıntıyla karşıalştım hayırlısı kendime göre bir yöntem oluşturdum bakalım onu kullanacağın. Diğer sitede bundan bahsettim.

Diğer sitede de cevap vermiştim. Başkalarına da yardım olması açısından kitap tasniflerini dataylandırarak /xxx şeklinde düzenlemek en mantıklısı.

Geri