ELMALI TART (APPLE PIE)
5-6 elmayi soyun, icini cikarin, ince dilimleyin, 1 Bardak seker, 1 bardak su elmalarla beraber kaynatin. Elmalar yumusayinca 1/2 bardak misir unu dokup 2-3 dakka karistirin, 1cay kasigi tarcin dokun. Misir unu sisince koyu bir elma harci olur. Bir tarafa koyun sogusun.
Tart Hamuru:
3 Bardak un, 1/2 yumusamis tereyagi(erimemis) Bir kasede 2 Yemek kasigi seker, 1 cay kasigi tuz serpin, sonra yagi iki elinizle ogusturarak una iyice yedirin. 2-4 yemek kasigi soguk su ilave edin2-3 dakka karistirin, taneli karisim biraz toplaninca karistirmayi durdurun. Az karistirmanin faydasi, hamur agizda dagilir. Çok yogurursaniz ekmek hamuru gibi olur, bu iyi degildir. Buzdolabinda 1-2 saat dinlendirin. Sonra iki parcaya bolun. Ust tarafa gelecek olan daha kucuk olsun. Once alt kismini oklavayla acin 0,5 cm kalinliginda olsun, kirilgan bir hamurdur, dikkatlice kaliba yerlestirin. Elma harcini doldurun, aldigi kadar. kenar hamura yumurta surun uste konan hamuru acin ve ustune guzelce yayin, kenarlardan tasma payi olsun butun kenarlara bastirip yapistirin, fazlasini bicagi surterek kesin. Ust tarafa bicakla delikler acin, yumurta sarisi surun. 180 C isinmis firinda ustu kizarana kadar 50-60 dakka kalsin.4-5 saat soguduktan sonra servis yapin.
5-6 elmayi soyun, icini cikarin, ince dilimleyin, 1 Bardak seker, 1 bardak su elmalarla beraber kaynatin. Elmalar yumusayinca 1/2 bardak misir unu dokup 2-3 dakka karistirin, 1cay kasigi tarcin dokun. Misir unu sisince koyu bir elma harci olur. Bir tarafa koyun sogusun.
Tart Hamuru:
3 Bardak un, 1/2 yumusamis tereyagi(erimemis) Bir kasede 2 Yemek kasigi seker, 1 cay kasigi tuz serpin, sonra yagi iki elinizle ogusturarak una iyice yedirin. 2-4 yemek kasigi soguk su ilave edin2-3 dakka karistirin, taneli karisim biraz toplaninca karistirmayi durdurun. Az karistirmanin faydasi, hamur agizda dagilir. Çok yogurursaniz ekmek hamuru gibi olur, bu iyi degildir. Buzdolabinda 1-2 saat dinlendirin. Sonra iki parcaya bolun. Ust tarafa gelecek olan daha kucuk olsun. Once alt kismini oklavayla acin 0,5 cm kalinliginda olsun, kirilgan bir hamurdur, dikkatlice kaliba yerlestirin. Elma harcini doldurun, aldigi kadar. kenar hamura yumurta surun uste konan hamuru acin ve ustune guzelce yayin, kenarlardan tasma payi olsun butun kenarlara bastirip yapistirin, fazlasini bicagi surterek kesin. Ust tarafa bicakla delikler acin, yumurta sarisi surun. 180 C isinmis firinda ustu kizarana kadar 50-60 dakka kalsin.4-5 saat soguduktan sonra servis yapin.